Peste o mie de capete are Aurel Bălășoiu la stâna lui din Rociu de Argeș. 80% dintre animale sunt miei fătati în urmă cu câteva săptămâni. Chiar dacă are marfă din belșug, clienții pare că se lasă așteptați. Fermierul speră să vândă mieii acum, în Săptămâna Mare, chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

„Vom avea cred că anul acesta un preț de 15 lei în viu și 24-25 de lei kilogramul de carne tăiată.

O creștere de vreo cinci lei față de 2020”, spun crescătorii.

Carne de miel mai ieftină direct de la crescătorii de ovine

Capriciile vremii le-au dat mari bătăi de cap fermierilor. Au fost nevoiti să cumpere hrana pentru animale mai scumpă.

„Anul trecut a fost un an foarte secetos, nu prea s-a făcut porumbul, nutrețul. Porumbul a fost scump, nutrețul a fost scump, ciobani nu prea am avut. Nu prea vine lumea să ia de la noi, că ia de la samsari, spun crescătorii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și lipsa forței de muncă a contribuit la creșterea prețurilor din acest an.

În medie, un miel ajunge să cântărească între 10 și 15 kilograme. Dacă la poarta fermei carnea de miel se vinde cu cel mult 25 de lei, în marile magazine kilogramul de miel ajunge să coste chiar și 40 de lei.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si