Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Crescătorii de ovine speră să aibă vânzări mari de carne de miel

În căutarea celui mai bun preț pentru carnea de miel, am mers la ciobanii din Argeș. Crescătorii de ovine speră să vândă zilele acestea cât mai multe animale.

Iulian Ciurea,

Producătorii speră că în aceste zile dinainte de Paște vor vinde mai multă carne de miel [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Peste o mie de capete are Aurel Bălășoiu la stâna lui din Rociu de Argeș. 80% dintre animale sunt miei fătati în urmă cu câteva săptămâni. Chiar dacă are marfă din belșug, clienții pare că se lasă așteptați. Fermierul speră să vândă mieii acum, în Săptămâna Mare, chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

„Vom avea cred că anul acesta un preț de 15 lei în viu și 24-25 de lei kilogramul de carne tăiată. O creștere de vreo cinci lei față de 2020”, spun crescătorii.

Carne de miel mai ieftină direct de la crescătorii de ovine

Capriciile vremii le-au dat mari bătăi de cap fermierilor.

Au fost nevoiti să cumpere hrana pentru animale mai scumpă.

„Anul trecut a fost un an foarte secetos, nu prea s-a făcut porumbul, nutrețul. Porumbul a fost scump, nutrețul a fost scump, ciobani nu prea am avut. Nu prea vine lumea să ia de la noi, că ia de la samsari, spun crescătorii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Și lipsa forței de muncă a contribuit la creșterea prețurilor din acest an.

În medie, un miel ajunge să cântărească între 10 și 15 kilograme. Dacă la poarta fermei carnea de miel se vinde cu cel mult 25 de lei, în marile magazine kilogramul de miel ajunge să coste chiar și 40 de lei.

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI