„Gata cu petrecerile de sărbători. Este sfatul cât se poate de serios al epidemiologilor austrieci care sunt îngrijorați de revenirea în forță a cazurilor de Covid. Zeci de mii de oameni au fost infectați în ultima săptămână. Explozia noului val de coronavirus se înregistrează mai ales în Viena, acolo unde este deschis și unul dintre cele mai vizitate târguri de Crăciun”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Un nou val de Covid a apărut în Austria

Aglomerațiile din târgurile de Crăciun, cum este și cel de la Viena, unde merg și mulți români, ar trebui să dispară. La fel și petrecerile de sărbători, cu mulțimi de petrecăreți. Sunt recomandările clare ale specialiștilor austrieci după explozia cazurilor de Covid din ultima vreme. Numai într-o săptămână peste 40.000 de angajați au fost în concediu medical din cauza virusului. De două ori mai mulți decât în aceeași perioadă a lui 2022, când Covid-ul era încă o boală raportabilă.
Potrivit publicației Heute, acum în spitale sunt internați o mie de pacienți din cauza SARS-CoV-2. Expertul citat transmite că numărul infectaților va continua să crească deoarece oamenii au uitat pur și simplu de cât de greu ne era în pandemie și nu se mai feresc deloc.

Citește și: VIDEO- Zeci de mii de măști, ajunse la primării și scoli cu întârziere de un an

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De altfel, experții în sănătate publică de pe toate continentele lansează avertismente pentru pericolul la care ne expunem.


Sezonul sărbătorilor poate crește impactul și răspândirea infecțiilor respiratorii. Ne adunăm în spații închise sau răspândim infecțiile respiratorii prin tuse și strănut atunci când suntem aproape unii de ceilalți.
În China, de unde a pornit pandemia de Coronavirus, ca și în alte țări de pe continentul asiatic, a revenit purtarea măștii de protecție. Sunt vizate persoanele cu risc de îmbolnăvire și spațiile aglomerate, inclusiv clădirile de birouri, transportul public și lifturile. Restricțiile au loc în timp ce China este zguduită de un focar de pneumonie a plămânului alb, mai ales la copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: