Chiar dacă nu există studii științifice în acest domeniu, terapia alternativă cu cristale a devenit populară și terapeuții în domeniu susțin că pietrele ar putea avea o influență asupra stării noastre de spirit. Care sunt cele mai populare cristale și la ce ne ajută ele ne spune astăzi cunoscutul cristalo-terapeut Irinel Galasiu, a transmis Simona Pătruleasa.

Cristalul care poate aduce iubire. Terapia cu cristale influențează starea de spirit

- Spuneți-ne în primul rând la ce ne folosesc cristalele și cum ne putem folosi de ele?

Cristalele sunt acești copii ai pământului. Cristalele cresc în pământ, cristalele se formează practic în pământ, în mine și atunci ele conțin energie și vibrație și noi ne putem folosi de această energie a cristalelor pentru că și noi la rândul nostru suntem energie. Pentru a ne îmbunătăți viața de zi cu zi există mai multe feluri de cristale, cu mai multe tipuri de energie, în funcție de ceea ce noi avem nevoie, ne putem folosi de acel tip de energie sau de acel tip de cristal, a declarat Irinel Galasiu.  

- Ați adus în platou și câteva pietre- aș vrea să știu care din ele e cea a dragostei și cum ne-ar putea ajuta concret?

Un cristal foarte important al iubirii este coarțul roz, respectiv cristalele se pot și purta. Am adus aici un elixir. Este o sticluță din coarț roz și înăuntru are ulei esențial natural de ulei de trandafir, lemn de trandafir.

Putem să purtăm această sticluță sau putem să ținem în casă, putem să facem chiar un test să zicem așa. Aceasta este o inimioară din coarț din coarț roz și putem efectiv să ne plimbăm cu cristalul din coarț roz prin casă și să ne lăsăm ghidați unde simțim că este bine să punem acel cristal, acolo să îl punem, pentru că acolo este bine, de acel tip de energie avem nevoie acolo.
Este vorba de energie și de vibrație. Coarțul roz are o energie mai  blândă, are această vibrație a iubirii care rezonează în corpul uman, pentru că corpul uman, cum ziceam, este format din energie și atunci cu zona inimii rezonează foarte bine. Cu cât porți mai mult acest tip de energie intri în contact cu acel tip de energie și atunci se creează o fuziune între cele două. Nu este ca și cum a doua zi îl vei întâlni pe Făd Frumos, însă intri pe acel tip de energie. Dacă te conectezi la ce vrea cristalul să-ți transmită, poți să-ți dai seama poate unde mai ai de lucrat, ceea ce mai ai de făcut, ceea ce ai de conștientizat pentru a îmbunătăți exact, pentru a atrage astfel iubirea în viața ta
, a declarat Irinel Galasiu.  

Citește și: O femeie în vârstă de 28 de ani și-a pierdut viața după ce şi-a făcut o procedură de umplere a buzelor la un medic găsit pe internet. Ea a lăsat în urmă un copil mic

- Aveți acolo și un cristal pe care, dacă-l purtăm, ne poate feri de energiile negative? De invidie sau de tensiuni?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru că interacționăm cu foarte mulți oameni în viața de zi cu zi, noi preluăm foarte ușor energiile, ne mai și enervăm poate și la serviciu pe stradă în trafic și atunci este bine să purtăm cristale de protecție. Onixul funcționează foarte bine pentru protecție. Onixul ține la distanță energiile de vibrație joasă. Tot pentru protecție, în general, cristalele de culoare mai închisă funcționează foarte bine pe protecție. Aici este un Agat negru și are tot înăuntru un ulei esențial de tămâie. Tămâia care și ea, la rândul ei, are o vibrație foarte înaltă și atunci se potențează între ele reciproc pot ele să ne ajute, a declarat Irinel Galasiu.  

- Cum putem folosi cristalele în insomnie? Ne pot fi ele de folos?

Pentru insomnii și pentru liniște, pentru liniște mentală, psihică, pentru un somn mai bun, de altfel, ametistul este indicat. Acesta este un ametist, este chiar un suport de lumânare pentru ametist și pot să aprinzi o lumânare acolo și atunci și energia lumânării va potența foarte tare energia cristalului și atunci îl ținem în zona unde dormim. Sigur că putem să ținem în dormitor, chiar lângă pat, pentru că ametistul este în același timp și blând. Nu este un cristal foarte puternic care să te energizeze prea tare înainte de somn. La fel poți să și porți cum este și acest colier, din piatra lunii. Și piatra lunii este o piatră blândă care te ajută să te relaxezi. Este foarte bună de folosit pentru femeile care poate își doresc pe viitor să aibă un copil. Și ametistul care merge foarte bine pe liniște psihică, pe un somn mai bun, pe relaxare antistres, la fel, poți să-l porți sau să le ții în casă efectiv, a declarat Irinel Galasiu.  

- De unde provin aceste pietre? Cine le aduce și de unde?

Cristalele sau pietrele semiprețioase sunt de fapt minerale. Sunt roci care se găsesc peste tot pe pământ, din America, Asia, Africa. Sunt scoase efectiv din mine, unde se formează natural sau se formează odată cu mișcarea plăcilor tectonice ale pământului și atunci oamenii scot cristalele din mină și sunt folosite în viața de zi cu zi, chiar și în frumusețe se folosesc, în terapiile de frumusețe, a declarat Irinel Galasiu.  

- Cum ne dăm seama dacă acest cristal este unul autentic? Pentru că știm pe internet apar tot felul de pietre sintetice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așa este și chiar sunt asemănătoare, de multe ori le poți confunda foarte, foarte ușor, exact foarte ușor. În primul rând cristalele naturale sunt mai reci. Dacă o să se țină mână un cristal natural și unul fals, să zicem fals, atunci o să-ți dai seama că cel natural este întotdeauna mult mai rece. Are efectiv o răceală a lui. Pe lângă asta, cristalele naturale sunt reci, astea mai grele, cristalele naturale, sun mai grele față de celelalte. Chiar și o bijuterie din cristal natural dacă porți, o să-ți dai seama că are o greutate și pe lângă greutate cristalele naturale, în funcție de, bineînțeles tipul de cristal, formează înăuntru, dacă pot să iau să vă și arăt, nu știu, dacă așa... formează tot felul de curcubee, lumini, umbre, adică efectiv cum l-a format pământul. În schimb, cristalele care nu sunt naturale nu vor avea niciodată așa ceva, a declarat Irinel Galasiu.  

- Iar la final, cristalo-terapia nu înlocuiește, totuși, știința... în ce măsură ne pot ajuta aceste pietre energetice fără să renunțăm la medicină?

Eu chiar specific acest lucru, mai ales cu atât mai mult dacă ai o problemă de sănătate. Adică niciodată nu renunțăm la medic. Întotdeauna se merge doctor, însă, în paralel, ne putem folosi și de energia cristalelor și chiar vreau să vă zic că mă bucur tare mult la toate cursurile de formare pe care le-am făcut pe cristalo-terapie și examenele pe care le-am dat în acest sens. Am văzut că au venit medici, deci au venit medici, să se formeze și așa... pentru că ne dăm seama că dincolo de corpurile noastre fizice, suntem energie și atunci cred că foarte frumos pot să meargă în paralel cele două și ne putem completa exact, exact în viața de zi cu zi, a declarat Irinel Galasiu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si