Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Criză de paturi la Terapie intensivă. Valul trei a lovit România

Valul trei al pandemiei a prins România nepregătită. Paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate aproape în totalitate pentru că oamenii ajung în stare gravă.

Iulian Ciurea,

Criză de paturi la Terapie intensivă. Valul trei a lovit România

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La spitalul de Urgențe din Craiova- la fel ca în mai toate unitățile medicale din țară- viața bolnavilor de covid se joacă parcă la o loterie a groazei. Tot mai mulți pacienți ajuns în ultima clipă cu ambulanțele- în stare critică- iar locuri pentru la terapie intensivă nu mai sunt. Cu toate că sună sinistru- doar moartea unora conectați la aparate poate însemna o șansă pentru alții.

„În izolatorul de la urgențe avem în așteptare 9 pacienți”, spun medicii.

Dimineață mai erau doar 30 de paturi libere în secțiile de terapie intensivă din toată țara.

Între timp- la Buzău- au fost ocupate de pacienți trimiși din capitală ca să fie salvați. Medicii spun că nu s-ar fi ajuns la o astfel de situație critică- dacă oamenii ar conștientiza pericolul din timp. Mulți- însă- vor să fenteze restricțiile și iată unde ajung.

România, nu are destule paturi la Terapie Intensivă în fața valului trei

„Își fac testele rapide acasă, văzând că sunt infectați nu spun de teama celor 14 zile de izolare.


Nu mai vine la secțiile exterioare pentru a fi tratat cu tratamentul adecvat, vine direct de oxigen, spun medicii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Drept dovadă- suntem în fața unui paradox. Cu secțiile de terapie intensivă pline- descoperim că- de fapt- bolnavii de covid sunt mai mulți decât raportează zilnic autoritățile. De aceea- nici indicele de infectare- în baza căruie sunt impuse restricții- nu reflectă realitatea. De pildă- tot aici- în Buzău- e puțin peste zero!

Suntem în orașul Bragadiru- abia carantinat.

Măsura nu stârnește- însă- îngrijorare- ci revoltă deși aproape tot județul Ilfov e în scenariul roșu. În trei localități oamenii circulă doar cu proces verbal: aici indicele a trecut de 6 la mia de locuitori-- iar în alte 22 de localități urmează ca prefectura să dea verdictul.

La fel de incertă e și soarta capitalei- care e trecut demult de pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

În terapie intensivă ajung mulți oameni care se tratează acasă

În momentul de față- capitala și alte 4 județe au trecut pragul scenariului roșu- iar alte patru sunt destul de aproape. Jurnalistul Sabin Gherman e de părere că restricțiile nu pot fi luate nicidecum în baza cifrelor raportate în prezent de autorități dintr-un singur motiv.

„De ce nu exista un plan national al testarilor? Adica nu-mi spune ca Vrancea cu 33 de teste intr-o zi sau intr-o saptamana e verde si Clujul cu 500 pe zi e rosu. Sigur ca da, daca Clujul face 33 de teste pe zi o sa fie cel mai verde oras. Undeva se pierde si aici deja avem o problema cu birocratia!”, spune Sabin Gherman.

Între timp, s-a dat verde la vaccin pentru toată lumea. Doar că etapa a treia a început cu stângul- căci platforma pe care ne putem înscrie a cedat încă de la primele ore și în continuare funcționează greoi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Oficialii spun că 500 de mii de oameni și-au făcut cont ca să se înscrie pe listele de așteptare. De lunii începe vaccinarea persoanelor din etapa a treia. Prioritate au românii care stau în județele unde rata de incidență depășește 4,5 la mia de locuitori.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI