Boboteaza vine, așadar, cu o adiere de primăvară așa că tradiționala cruce din gheață a fost înlocuită, în mai toate bisericile din țară, cu una confecționată din cetină de brad și flori pentru a rezista temperaturilor neobișnuit de mari. La Mitropolia din Iași se lucrează la crucea care va fi așezată, mâine, în curtea bisericii. Acolo este și colega mea, Delia Săndulachi. Bună dimineața, Delia. Când va fi gata crucea?, a

transmis Simona Pătruleasa.

Prea cald pentru crucea de gheață

Bună dimineața, Simona! Treaba a început încă de dimineață de la primele ore, așadar în mai puțin de o oră, crucea, împodobită cu brad și flori, va fi gata. Este de altfel varianta pentru care s-a optat în ultimii nouă ani tocmai pentru că de la un an la altul, temperaturile sunt tot mai mari. Așadar o cruce din gheață s-ar topi. Mâine, de exemplu, la Iași sunt zece grade.

Vedeți, sunt mai multe persoane care împletesc ramurile din brad pe un suport metalic. Va fi o cruce înaltă de peste trei metri și lată de doi metri după ce va fi gata, va cântări aproape o sută de kilograme, iar pentru realizarea ei a fost nevoie de ramurile a cinci brazi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Slujba de bobotează va începe mâine la Catedrala Mitropolitană din Iași la ora unsprezece.

În curtea lăcașului de cult va fi așezată și această cruce făcută din ramuri de brad și pentru credincioși vor fi sfințiți și zece mii de litri de apă, a transmis Delia Săndulachi.

Citește și: Tradiții de Bobotează: Este sărbătoare mare în calendarul ortodox pe 6 ianuarie 2024!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si