Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cu brazi și palmieri, dar cu deficit în buget. Medgidia, investiții de milioane de lei.

O primărie din județul Constanța a primit șapte milioane de lei de la bugetul de stat pentru a face față cheltuielilor curente. Între timp, aleșii locali au cheltuit bani pe brazi decorativi, spectacole și promovare în presă.

Redactia Stirile Kanal D,

Cu brazi și palmieri, dar cu deficit în buget [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Care sunt explicațiile, le vedem în materialul următor.

În orașul Medgidia poți trece de la o extremă la alta. De la palmieri exotici care au costat o sută de euro bucata, la fântâni arteziene care sunt folosite pe post de coș de gunoi.

Palmierii din Medgidia sunt o îmbunătățire mai veche adusă orașului. Au costat o sută de euro bucata și fac deja parte din peisaj.

"- Rezistă, sunt de câțiva ani.

- Iarna tot acolo sunt?

- Da, îi îmbracă, îi pregătește. Este bine, acuma dacă stăm numai mizerie.. și orașul e curat, destul de curat"

Primarul, iubit de unii, puțin admirat de alții

Însă alte cheltuieli publice le dau de gândit unora dintre locuitori.

Peste o sută șaptezeci de mii de lei au costat două autoturisme. Spectacolele de ziua copilului au înghițit încă două sute treizeci de mii de lei. Nu lipsesc nici brazii decorativi de pe listă două sute șaizeci și șapte de mii cinci sute de lei în total. În plus, promovarea în mass media a costat orașul două sute șaptezeci de mii de lei.

" Primăria municipiului Medgidia se află într-un proces de accesare de fonduri europene, de peste o sută de milioane de euro.

Este obligatoriu ca aceste proiecte să fie promovate prin contractele pe care le avem de finanțare".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Părerile legate de investițiile făcute din banii publici, sunt împărțite.

" Sunt bune și astea, dar trebuie să aibă și o limită".

" Spectacole, chiar n-avem timp de ele. Care are, are tineretul".

" Probabil să se investească mai mult pentru locuri de muncă, cred că asta ar trebui".

Alții văd cu ochi buni dezvoltarea orașului.

" Avem un primar extraordinar, domnișoară și se vede vizibil".

" Nu-i treaba primarului, da a făcut fabrica de amidon, deci s-a creat niște locuri de muncă, o d-asta de mase plastice".

Anul acesta, primăria Medgidia a primit de la bugetul de stat, printr-o hotărâre de guvern din iunie, suma de șapte milioane de lei pentru plata cheltuielilor curente. Primarul spune că orașul pierde mult mai mult după o schimbare legislativă din 2020.

" Anul acesta la fel din douăzeci și trei de milioane pe care noua formulă ni reține statul la început la legea bugetului, ne-au alocat doar șapte milioane. Deci, într-un cuvânt, Medgidia are un șaisprezece milioane de lei deficit".

Primăria din Medgidia are 423 de angajați, iar cheltuielile administrative și salariale sunt de 3,7 milioane de lei pe lună.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI