Pana atunci, suspectul a fost adus in fata unor specialisti care ii analizeaza comportamentul. In paralel, continua audierile fostilor sefi din Politia din Olt.

Grabit sa scape de intrebarile jurnalistilor, la fel ca toti ceilalti audiati, politistul a raspuns- obligat- in fata superiorilor: vreme de doua ore, cat a stat in comisia de disciplina, Nicolae Alexe a explicat ce legaturi are cu interlopii din Olt si cum de le-a trimis lor numarul lui Gheorghe Dinca, in incercarea de a afla cui apartine.

Citeste si: Christian Sabbagh, dezvăluiri dure despre Alexandru Cumpănașu: ”Cum rămâne cu plângerea depusă de menajeră împotriva dumneavoastră?!”

Lantul slabiciunilor are zale multe si chiar daca a trecut mai bine de-o luna de la aflarea presupuselor orori, deocamdata vina nu se imparte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Unicul aratat cu degetul ramane Gheorghe Dinca, principalul suspect si singurul banuit ca poarta toata vina urmeaza sa fie supus unor teste menite sa le confirme anchetatorilor ca purtarea pe care o afiseaza in ancheta este autentica.

DAN ANTONESCU- expert criminalist: Daca ar fi avut un comportament liniar pozitiv, el ar fi avut parte de circumstante atentuate care i-ar fi diminuat pedeapsa. Daca, in schimb, are un comportament oscilant, minte, induce anchetatorii in eroare, acestea se continuie in circumstante agravante care, de asemenea, pot influenta cuantumul pedepsei in plus.

Ca sa fie siguri ca suspectul nu poarta o masca, procurorii de caz il vor supune unei analize comportamentale. Separat de sedinta de examinare, Gheorghe Dinca poate ajunge la detectorul de minciuni. Intre patru pereti, vor sta doar el si expertul poligraf. Intrebarile de 3 feluri sunt stabilite dinainte si au ca scop aflarea adevarului.

SORIN SAVU- expert poligraf: Se discuta, i se prezinta intrebarile, i se prezinta posibilitatile legale, principiile de functionare si inainte de a-l conecta la aparat i se cere consimtamantul.

Oricand, pe durata examinarii, subiectul are dreptul de a renunta la acest consimtamant.

Aparatul poligraf ii va monitoriza reactiile: orice modificare in respiratie si spasmele musculare provocate de emotii vor fi inregistrate, apoi analizate intr-un raport. Mai departe, documentul ar putea deveni proba in instanta.

Citeste si: Șocant! În casa lui Dincă s-au găsit pete de sânge care ar proveni de la alte trei victime. Acestea sunt în viață și au fost chemate la audieri

SORIN SAVU- expert poligraf: Poligraful, in sine, nu poate fi proba in instanta pentru ca el e un instrument si nu poate fi proba in instanta, insa rezultatul unei astfel de examinari fiind materializata intr-o expertiza. Inscrisurile, rapoartele, fotografiile sunt mijloace de proba.

In timpul testarii cu detectorul de minciuni, Gheorghe Dinca nu va purta manusi, ca sa nu altereze rezultatul examinarii. Diagramele poligraf pot fi influentate insa daca suspectul are anumite afectiuni psihice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si