În ţara care îngrozeşte lumea, situaţia se agravează de la o oră la alta. Afganii cedează fără să ridice măcar un deget în faţa talibanilor, în timp ce alţii mor agătaţi de avioanele care au devenit singura lor poartă spre salvare.

Din acest haos au fugit deja 16 români, escortaţi de trupe americane, britanice si ale Turciei! Ministerul român de Externe a anuntat inca de ieri ca va trimite o aeronava militară ca să îi salveze, dar ei au reusit să urce într-un avion trimis de fortele

aliate, care a aterizat la Dubai!

Alti 27 de români, angajati din sistemul diplomatic sau la contractori privati, isi asteaptă salvarea.

Citeste si: Turcia va construi un zid la graniţa cu Iranul pentru a preveni un potenţial val de refugiaţi din Afganistan

Agăţaţi de avioanele militare străine

Sunt greu şi de privit imaginile care vin din Afganistan, dar de trăit?!

Agăţaţi de avioanele militare străine- singura lor cale de a fugi din haosul in care le-a fost aruncată ţara, ori prinşi în trenul de aterizare al aceloraşi aeronave, cel putin 7 oameni au murit până acum!

Alţii s-au înghesuit cu orice risc într-un alt avion militar trimis să scoată oameni din infern

Conform informaţiilor oficiale, nu mai putin de 600 de oameni au urcat în acel avion militar C17, care era pregătit să decoleze cu doar 150.

Străini și afgani deopotrivă se înghesuie să prindă un loc pe singura lor cale de salvare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

De altfel, in timpul serii, toate zborurile au fost sistate din cauza miilor de oameni care acoperiseră pista.

Citeste si: Prima reacția a lui Joe Biden despre criza din Afganistan: Totul se opreşte acum

Avionul de evacuare german nu a putut ateriza la Kabul și a fost redirecţionat la Taşkent.

Printre românii care au putut pleca marți dimineață din Kabul se află și Daniela Onofrei, care a ajuns  în Dubai cu un avion al Marii Britanii.

Daniela Onofrei lucra în zona Aeroportului din Kabul, ultima bază militară controlată de militarii americani. Acum, după retragerea trupelor aliate, haosul a pus stăpânire pe ţară.

Talibanii vor să proclame Statul Islamic Afganistan si sa implementeze Sharia, o lege radicală- care riscă să ducă la asuprirea femeilor, avertizează expertii internationali.

Ca exemplu minor, prezentat de presă, femeile nu vor mai avea voie nici macar sa folosească ojă pe unghii! Le va fi tăiat un deget de fiecare dată.

Până atunci, talibanii se comportă oricum, dar nu ca la un război!

Fundamentaliştii- de care se teme o lume intreagă, mai ales acum, au luat cu asalt un parc de distractii, unde s-au distrat in masinute ori... un intrat in sala de fitness din palatul prezidential, tot pentru distractie.

În tot acest timp, Uzbekistanul- ţară vecină Afganistanului, anunţă că sute de militari afgani au fugit peste graniţă cu 22 de avioane militare şi 24 de elicoptere.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Ministerul Apărării uzbec a declarat că un avion militar afgan chiar a fost doborât după ce a trecut frontiera fără să anunte o astfel de manevră.

Militarii afgani- sustinuti timp de 20 de ani de fortele aliate- intre care si România, în tara in care au murit mii de oameni ca să asigure o stabilitate, pleacă de bunavoie si lasă in urma lor arme si munitie, iar altii le-au predat talibanilor fara nicio urma de rezistenta sau regret.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cei 27 de români rămași în Afganistan?! Ministrul de Externe a făcut anunțul: ”Am pregătit un avion militar”

Jurnaliștii străini relatează despre o situaţie fără precedent într-o ţară în care controlul este preluat de forţe fundamentaliste

In lipsa unei autoritati afgane care sa lupte pentru tară şi cu un  preşedinte care a fugit- încărcat de bani si aur, acuză ruşii, la primele semne de capitulare, afganii le-au cedat talibanilor. Coruptia la cel mai inalt nivel in Afganistan este una dintre cauzele pentru care presedintlee american, Joe Biden, a subliniat ca NU regreta retragerea trupelor, dupa 20 de ani, desi... rezultatul este, acum, acesta. --- ilustram cu haosul din afganistan

Dar pentru afgani, si in special pentru femeile din acea tara, care au ramas acum la mila extremistilor... nici macar Pentagonul- varful de lance al celei mai puternice forte militara din lume, nu are un raspuns.

În oraşele controlate deja de talibani, viata isi reia cursul ei de acum, fără nicio femeie văzută pe stradă! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si