În timp ce românii nu știu cum să se îmbrace mai subțire ca să rezite pe vremea caniculară, muncitorii asiatici livrează îmbrăcați cu geci, mănuși și pantaloni lungi. Soarele este prea puternic, ne mărturisesc aceștia, așa că sunt nevoiți să se protejeze, chiar dacă asta înseamnă să poarte hainele de iarnă, a transmis Cristian Sabbagh.

Cu geci și mânuși la peste 40 de grade

Să nu cumva să vă păcălească aceste imagini. Totul a fost filmat chiar astăzi, în plin val de caniculă, când termometrele au înregistat în capitală 41 de grade celsius. Ținuta livratorilor asiatici este una potrivită mai degrabă pentru toamnă. Majoritatea poartă bluze cu mânecă lungă, unii au chiar hanorace sau geci. În partea de jos musai pantaloni lungi de trening sau blugi- în niciun caz un material vaporos.

Ne îmbrăcăm așa ca să ne protejăm de soare! Nu îți este cald? Ba da! Nu este chiar o geacă, este pentru vânt. O folosesc ca să îmi acopăr pielea. Pentru piele, pentru siguranță!, a spus un livrator asiatic.

Unii au mers mai departe și au purtat chiar și mănuși sau fața complet acoperită cu diferite eșarfe sau fulare. Cei care nu și-au permis acest lux au avut de suferit.



Culoarea pielii este diferită, negru și alb. De asta ne îmbrăcăm așa, a spus un livrator nepalez.

Acest tânăr din Nepal are 20 de ani. Recunoaște că suportă cu greu căldura de pe meleagurile noastre, dar nu are de ales. Trebuie să le ofere un trai mai bun celor de acasă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Da, ne este cald, dar ce putem face? Acesta este jobul! De ce nu te îmbraci mai lejer? Deoarece compania nu ne oferă nimic, astea sunt hainele pe care le am!, a spus un livrator asiatic.

"Echipamentul de protecție" se oprește la picioare. Majoritatea muncitorilor asiatici poartă papuci- o încălțăminte deloc potrivită pentru pedalat.

Încălțămintea nu este potrivită. Fără încălțăminte? De ce? Pentru că nu am bani, tocmai ce am venit aici, a spus un nepalez.

În Nepal sunt acum 35 de grade celsius, aici, astăzi, sunt 42 de grade.

Peste 2.000 de muncitori asiatici lucrează ca livratori de mâncare. Cei mai mulți vin din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, India sau Nepal.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si