"Pe lângă plata pentru consultația de la medicul de familie, românii pot fi puși să achite și atunci când vin la camerele de gardă ale spitalelor. Noua taxă este permisă de lege, iar doctorii o pot cere în anumite condiții. Care sunt acestea știe colega mea Andra Ionescu. Bună seara, Andra! Te ascultăm", a transmis Cristian Sabbagh.

Cu plată la camera de gard

"Bună seara, Cristian! Bun găsit tuturor!

Ei bine, dacă mergeți la camera de gardă și nu sunteți un caz de urgență ori nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, doctorii vă pot pune să plătiți consultația sau investigațiile, indiferent dacă sunteți sau nu asigurați medical.

Decizia a fost luată după ce, cel puțin 3 din 10 pacienți vin în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor pentru orice fel de consultație, în loc să meargă la medicul de familie așa cum ar trebui.
Tocmai pentru a descuraja acest obicei, spitalele au introdus consultațiile „la cerere”, iar banii obținuți sunt pentru aparatură medicală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Va reamintim ca spitalele au un sistem de coduri de urgenta clasificate în funcție de importanța cazurilor care se prezintă la camerele de garda. Acestea variază de la roșu, pentru pacienți care au nevoie imediat de resuscitare pentru ca viata le este in pericol, pana la albastru, pentru cei care vin de exemplu cu amigdalite, colici biliare sau viroze respiratorii si au funcții vitale stabile", a transmis Andra Ionescu.

Citește și: VIDEO- Transformat în ucigaș de dependența de droguri. Un tânăr și-a ucis prietenul în urma unui conflict spontan


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si