Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cultură cunoscută pentru rezistența la secetă, irigată din belșug din cauza condițiilor meteo extreme! „Trebuie să ne adaptăm”

O cultură cunoscută pentru rezistența la secetă a ajuns să fie irigată din belșug din cauza condițiilor meteo extreme. Iată cum s-a ajuns în această situație.

Redactia Stirile Kanal D,

Culturi însetate din cauza secetei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Vorbim de rapița cultivată pe zeci de mii de hectare în vestul țării. Fermierii n-au mai așteptat ploile preconizate pentru următoarele zile. Oricum, apa căzută în cantități prea mari se va evapora rapid”, a transmis Christian Sabbagh.

Rapița, irigată din belșug din cauza condițiilor meteo extreme

O astfel de imagine reprezintă o raritate. Rapița este o cultură rezistentă la secetă. Însă condițiile din ultimele luni au fost extreme, așa că fermierii sunt nevoiți să irige câmpurile. În această zonă, un singur cultivator se ocupă de 1.000 de hectare cu rapiță.
„Este ceva cert că urmează schimbări tot mai evidente și tot mai dure pentru agricultură și trebuie să ne adaptăm”, a spus un fermier.


Ne mutăm în altă zonă din vestul țării.

Citește și: VIDEO- Vama Veche se pregătește de sezonul estival. Primii vamaioți au campat deja pe plajă

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nici ploile puternice, căzute într-o perioadă scurtă, nu ajută. Apa se evaporă rapid din sol.
„Vedem florile uscate, vedem că deja începe să se scuture, vedem crăpăturile în sol, lipsa totală a precipitațiilor. Și toate astea dăunează la producție”, a spus un inginer agronom.


Rapița e folosită în alimentație dar și pentru biodisel. Anul acesta recoltarea se va face cu o lună mai devreme, dar cantitățile vor fi mai mici, cred fermierii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI