În urmă cu opt ani, Adrian Nicolae punea bazele uneia dintre primele plantații de goji din România. În timp, arbuștii aduși din Himalaya s-au aclimatizat perfect la condițiile din țara noastră.

Fructele de goji, deși exotice, sunt crescute exclusiv în România, în locul cartofilor

Acum, pe un teren de la marginea orașului Codlea, Adrian crește goji pe o suprafață de două hectare și jumătate.

Citeste si: Planta banală care conține mai multă vitamina C decât lămâia. Costă doar un leu!

"E un fruct exclusiv românesc, plin de vitamina C și antioxidanți", spun cultivatorii.
Munca din toți acești ani a dat roade, iar cultivatorul a reușit să certifice primul soi de goji 100% românesc. 
Fructul proaspăt, românesc, e produs deja de câțiva ani în România. Calitățile sunt identice cu cele din China.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Dupa ce a investit 300 de mii de euro in cea mai mare plantatie de goji din Romania, un fermier din Satu Mare a aflat ca e la un pas sa-si piarda afacerea

Puțini români au ajuns să guste din fructul dulceag și ușor acrișor, asta deși este considerat un aliment-minune, datorită proprietăților nutritive.

Fructele exotice de goji, crescute de tot mai mulți români

Goji l-a cucerit și pe Eduard, un tânăr de 28 de ani din Brașov. Deşi avea în faţă o carieră de jurist, a decis să investească în agricultură. După doi ani de cercetări a decis că plantația de goji este cea care ii va asigura viitorul.


"Nu știam nimic despre goji și ce înseamnă. Bineînțeles interesul a început să crească din momentul în care am început să ne informăm despre plante și despre beneficii", povestește Eduard Ciubotaru, cultivator de goji.

Citeste si: Adevărul despre fructele goji. Ce efecte au asupra sănătății noastre?

Tanarul a învățat toate secretele acestei culturi de goji, iar acum munca este floare la ureche.
Eduard și Adrian s-au asociat și se ocupă împreună de plantația din Codlea. Cunoștințele lor au ajutat câteva sute de români să își facă propriile plantații de goji. Pentru a putea să valorifice produsele, cultivatorii s-au adunat într-o asociație.

Goji, fructul exotic crescut pe plantații mari în România

"La plantația de goji din Codlea a fost amenajată și această pepinieră cu butași din soiul goji Kronstadt, 100% românesc. Practic oamenii care vin aici pot să cumpere acești butași, să îi planteze în această toamnă, iar primele fructe le vor putea culege chiar anul viitor", relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Diete de slabit! Aceste alimente te ajuta sa topesti grasimile!

Producţia de pe un hectar de goji ajunge la 7 tone, iar profitul este de aproximativ 30 de mii de euro. În schimb, în cazul cartofilor, agricultorii au ajuns să obţină de pe un hectar cu o producţie de 50 de tone, un profit de doar 25 de mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si