VIDEO- Cum alegem mobila pentru copii? Sfaturile unui designer de interior
Mobilierul pentru copii reprezintă, de cele mai multe ori, o provocare. Iată câteva sfaturi pentru a alege corect mobila pentru cei mici, oferite de un designer de interior.
"Cum decorăm camera copilului în așa fel încât să nu se demodeze în câțiva ani? Asta se întreabă tot mai mulți părinți care cer fabricilor de mobilă variante ce pot fi folosite pe termen lung. Designerii de interior au câteva trucuri", a transmis Simona Pătruleasa.
Suntem în casa familiei Turdășan și pășim într-o cameră ca de prințesă, cea a Rebecăi.
"Ne-am sfătuit cu ea, trebuia să fie roz, să aibă baldachin, să fie pentru diferite vârste, să nu-l schimbăm după ce împlinește 8 sau 10 ani, să-l putem folosi mai mult timp", a spus mama Rebecăi.
Mama a ales însă mini biblioteca și biroul în funcție de spațiul avut la dispoziție.
Doar patul și dulapul au costat 5 mii de lei, iar măsuță cu oglinda și scaun aproape 500 de lei.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Unii părinți, ceva mai prevăzători, aleg din start să cumpere în camera copilului mobilier de adult ca să poată fi folosită pe termen lung. Iar pentru culoare, putem apela la trucuri.
"Un truc ar fi acela de a crea două zone total separate... în acest spațiu am folosit... am venit cu un boom de culoare, se va simți la el acasă și își va petrece foarte mult timp colorând, desenând", a declarat Laura Monica Dima, designer de interior.
Dacă pentru băieți, nuanțele de kaki sau bleu pot fi adaptate indiferent de vârstă, la fetițe bejul sau rozul pudrat sunt recomandate pe termen lung.
"Trucul de prințesă... atemporal, de exemplu, în timpul de baby style poate fi folosit de succes, iar în cazul adolescenței se va simți ca într-un palat", a declarat Laura Monica Dima, designer de interior.
Un set complet de mobilier pentru bebeluși pornește de la 2500 de lei și poate depăși 10 mii de lei, dacă conține dulapuri mai spațioase dar și paturi mai încăpătoare. Piața mondială a mobilei pentru micuți se ridica, în 2020 la 10 miliarde de dolari și se va tripla, spun experții, până în 2030.