"Cum decorăm camera copilului în așa fel încât să nu se demodeze în câțiva ani? Asta se întreabă tot mai mulți părinți care cer fabricilor de mobilă variante ce pot fi folosite pe termen lung. Designerii de interior au câteva trucuri", a transmis Simona Pătruleasa.

Cum alegem mobila pentru copii?

Suntem în casa familiei Turdășan și pășim într-o cameră ca de prințesă, cea a Rebecăi.

Micuța de 10 ani are un pat roz și un mobilier alb, de poveste pe care și le-a ales singură.

"Ne-am sfătuit cu ea, trebuia să fie roz, să aibă baldachin, să fie pentru diferite vârste, să nu-l schimbăm după ce împlinește 8 sau 10 ani, să-l putem folosi mai mult timp", a spus mama Rebecăi.

Mama a ales însă mini biblioteca și biroul în funcție de spațiul avut la dispoziție.

Doar patul și dulapul au costat 5 mii de lei, iar măsuță cu oglinda și scaun aproape 500 de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Unii părinți, ceva mai prevăzători, aleg din start să cumpere în camera copilului mobilier de adult ca să poată fi folosită pe termen lung. Iar pentru culoare, putem apela la trucuri.

"Un truc ar fi acela de a crea două zone total separate... în acest spațiu am folosit... am venit cu un boom de culoare, se va simți la el acasă și își va petrece foarte mult timp colorând, desenând", a declarat Laura Monica Dima, designer de interior.

Dacă pentru băieți, nuanțele de kaki sau bleu pot fi adaptate indiferent de vârstă, la fetițe bejul sau rozul pudrat sunt recomandate pe termen lung.

"Trucul de prințesă... atemporal, de exemplu, în timpul de baby style poate fi folosit de succes, iar în cazul adolescenței se va simți ca într-un palat", a declarat Laura Monica Dima, designer de interior.

Un set complet de mobilier pentru bebeluși pornește de la 2500 de lei și poate depăși 10 mii de lei, dacă conține dulapuri mai spațioase dar și paturi mai încăpătoare. Piața mondială a mobilei pentru micuți se ridica, în 2020 la 10 miliarde de dolari și se va tripla, spun experții, până în 2030.

Citește și: VIDEO- Alertă de toxiinfecție alimentară la o școală din Brașov! Peste 100 de elevi au început să se simtă rău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si