Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cum alungăm astenia de primăvară prin alimentație

După o iarnă în care lumina soarelui a lipsit mai mult decat am fi vrut, corpul nostru se resimte. Primăvara vine cu razele mult așteptate, dar și cu o stare generală de oboseală pe care o numim astenie.

Andreea Albu,

VIDEO - Cum alungăm astenia de primăvară prin alimentație

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Frigul și lipsa luminii solare ne lasă cu mari carențe de vitamine, dar și cu o stare de slăbiciune fizică și psihică.

"În mod normal este considerate a fi un moft, nu toată lumea sufera de asta, dar este o suferință, este acea pierdere de energie după iarna, după ce organismul a fost stors de energie, neavând nutrienți de foarte bună calitate.", spune Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție.

Remediile asteniei de primăvară, în alimentele pe care le consumăm

Acum apare nevoia corpului de adaptare la un nou sezon. Remediile acestei stari se găsesc în alimentele pe care este bine să le consumăm.

Citeste si: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?

"Încercăm să nu consumăm alimente grele cu 3 ore înainte de culcare. Așa cum creierul vrea să doarmă, ficatul și pancreasul vor și ele să doarmă și nu le punem la treaba."

Citeste si: VIDEO| Încă o insectă a fost autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa din UE

Seara este de preferat să alegem mâncăruri ușoare precum salate, supe creme, dar și leguminoase simple sau sub formă humus, fasole bătută, linte, supă de linte, etc.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Dulcele trebuie consumat în moderație

Tot în această perioadă apare și pofta de dulce, care se traduce în nevoia corpului pentru glucide. Acestea se pot consuma, dar selectiv. Trebuie să nu mâncăm alimente care conțin zahar rafinat și să alegem în locul lor fructele.

Citeste si: Adevărul despre pomelo: Cum trebuie, de fapt, consumat?

Foarte importante în perioada în care se manifestă astenia sunt grasimile: 3-4 nuci pe zi sau 20 de caju, crude, nesărate, neprăjite, o jumătate de avocado adăugat într-o salată și nelipsitul ulei presat la rece.

Specialistul în nutriție atrage atenția și la sucurile de fructe. Indiferent cât de multe vitmaine conțin, ele au și o cantitate mare de zahăr. Așa că cel mai bine este să le evitați.

Citeste si: Beneficiile consumului de legume rădăcinoase

Cu legumele, însă, nu există restricții. Cruciferele, salata de varză, salata verde, salata de rucola nu au calorii foarte multe, se absorb foarte bine și dau sațietate.

În plus, nutriționistii recomandă hidratarea, dar și petrecerea unui timp mai îndelungat în aer liber, pentru ca plămânii și creierul să fie bine oxigenați și să poată funcționa la capacitatea cea mai mare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI