Circulaţia pe o porțiune din Autostrada de Centură Bucureşti (A0) Nord se deschide miercuri, 29 noiembrie. Șoferii au acces începând de astăzi doar pe 10 km din acest tronson.

Citește și: Circulație restricționată în București, cu ocazia desfășurării Târgului de Crăciun din Piața Constituției. Recomandările autorităților

Tronsonul integral are 19 km, însă doar jumătate din această distanță este deschisă șoferilor în 2023.

Miercuri, 29 noiembrie, se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord, însă doar între nodul rutier DN1 și nodul rutier A3 (București-Ploiești), pe o distanță de 9,5 kilometri.

Potrivit Aociației Pro-Infrastructura, restul kilometrilor din Ao Nord sunt "muzeu" fiindcă oficialii CNAIR n-ar fi făcut o descărcare provizorie promisă de nenumărate ori mai bine de un an.

Termen de finalizare al tronsonului din Autostrada de centură este 1 mai 2024

Contractul a fost semnat cu UMB în 17 mai 2021 și ordinul de începere a fost dat în august 2021.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au urmat 12 luni aferente proiectării, iar termenul pentru execuție, de 22 de luni, curge din momentul emiterii autorizației de construire, la 1 iulie 2022. Practic, termenul contractual de finalizare este 01 mai 2024, potrivit sursei citate.

autostrada de centură bucurești

Termenul de finalizare pentru întreg tronsonul de 19 km este luna mai 2024

[Sursa foto: Facebook / Asociatia Pro Infrastructura]

Deschiderea circulației pe Autostrada de Centură, "fără festivisme"

Şeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că deschiderea circulației pe tronsonul Nord va avea loc la ora 15.00,

"fără festivisme". 

Oficialul spune că lucrările efective la lotul 2 al A0 Nord au început în luna august 2022 și au fost finalizate cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual.

Cât a costat tronsonul de autostradă de centură Nord? Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL- SC Spedition UMB SRL- SC Tehnostrade SRL a avut la dispoziție 831,92 milioane lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport, a explicat Cristian Pistol. 

Ce se întâmplă cu Autostrada de centură din sudul Capitalei

Oficialul CNAIR a declarat că pe semiinelul sudic din Autostrada A0 până la mijlocul anului viitor ar trebui să circulăm pe toţi cei 51 şi un pic de kilometri de autostradă, asta însemnând legătura între autostrada A 1 de la Piteşti şi Autostrada A2 care duce la Constanţa.

Cristian Pistol a precizat că semi-inelul Nordic ar trebui să fie finalizat undeva în 2026.

”Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct unde urmează să începem lucrările, avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu", a precizat șeful CNAIR.

Autostrada de centură București Nord, deschisă la ora 15.00

Autostrada de centură București Nord, deschisă la ora 15.00

[Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si