Un clip video de pe Tik Tok prezintă mâncarea pe care o primesc pacienții unui spital din Turcia. Aceștia ar avea un meniu din care pot alege ce preferă, în funcție de afecțiunile pe care le au.

Cum arată mâncarea într-un spital din Turcia?

De exemplu, la o masă ei primesc de la ciorbă, la desert.

”V-ați întrebat vreodată ce mănâncă un pacient într-un spital din Turcia? Haideți să descoperim împreună! Acesta cred că este felul principal.

Este o vită cu legume, arată foarte bine și miroase bine mărarul acesta. Aici avem o supă cremă de legume, și aceasta miroase bine rău. În cutiuța asta avem cuscus. Pâinica, pâinică, iaurțel și desert, magnolia, așa țin eu minte că se numește, apiță și tacâmuri. Cam asta se mănâncă în Turcia, depinde ce alege pacientul din meniul care i se prezintă”, prezintă cineva în clipul din online.

Mâncare spital Turcia

Imagine cu mâncarea dintr-un spital din Turcia.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Soț și soție, clipe cumplite în Vaslui! Doi angajați ai unei primării din Vaslui i-ar fi atacat

@apel.la.consilier

Ce mananca un pacient intr-un spital din Turcia

♬ sunet original- Apel la consilier- Eva Pavel

Câți bani se alocă pe mâncarea bolnavilor în România?

În România, situația nu este deloc roz. Alocația de hrană a crescut în 2022 de la 11 lei pe zi, la 22 de lei pentru pacienții spitalizați și 33 de lei pentru cei cu diferite complicații.

  

De exemplu, la Maternitatea Odobescu din Timișoara pacienții primeau la micul-dejun un ou fiert, biscuiți și o felie de parizer.

"Este foarte important ca personalul specializat din cadrul spitalului să adapteze hrana pacienților noștri în funcție de patologia lor individuală. Spre exemplu, dacă este să ne gândim la conținutul energetic, acest conținut variază foarte mult, patologii diferite aduc diferite necesități din punct de vedere al alimentației și e foarte important de menționat că de multe ori costul unei alimentații corespunzătoare poate să fie crescut, deoarece știm că alimentele de calitate de regulă costă mai mult" , a explicat un medic pentru  Digi24.

Mâncare spital Turcia

Imagine reprezentativă pentru mâncare spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Un bărbat care a încetat din viață de opt ori, comparat cu un personaj fictiv pentru "puterile de vindecare”. Cum a fost totul posibil?

Totodată, în urma unui control efectuat de Ministerul Sănătății, s-a constatat că din 374 de spitale de stat, 252 ar trebui să-și renoveze blocul alimentar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si