Cum trebuie să aranjăm corect mâncarea în frigider?  Chiar dacă se întâmplă tot mai des să fim pe grabă și să nu ținem cont de cum depozităm mâncarea în frigider, ei bine iată că asta trebuie să fie o regulă de urmat. Fiecare compartiment al frigiderului este destinat pentru anumite produse astfel încât acestea să reziste la rece cât mai mult timp, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum așezăm corect mâncarea în frigider

Cunoscutul bucătar Marius Tudosiei ne-a primit acasă, în bucătăria lui. Ne explică pas cu pas cum ar trebui să aranjăm corect mâncarea în frigider, astfel încât să nu se strice.

Dacă te organizezi bine, ai perderi foarte mici pentru că pare din risipa alimentară cu care ne luptăm de atâta vreme o reprezintă și mâncarea aruncată în stadiul de ingredient pentru că uite am folosit din acest ardei la un sandviș și acum nu mai e bun, aceste roșii la fel,  dar le pun în cuptor și o să se transforme într-un sos, a spus Marius Tudosiei, antreprenor.

Așadar, de la teorie, trecem direct la practică. Începem cu brânzeturile cele mai pretențioase atunci vine vorba de locul lor în frigider.

Cutiile stea eu le folosesc pentru brânzeturi..mai ales cele care au mucegai și ar putea să se răspândească în tot frigiderul sunt foarte util. Uite, de exemplu, brânza asta ar putea să îți contamineze foarte multe ingrediente pentru că este un mucegai care se răspândește.

Tocmai din acest motiv, un sertar din frigider este recomandat să fie destinat pentru brânzeturi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Zonele trebuie să fie clare și distincte, zona de cărnuri este cea în care ținem toate cărnuile, aici o să punem imediat salata și frunzele pentru că aici e o discuție separată.

Dar până la verdețuri, Marius ne spune și unde să poziționăm oalele cu mâncare gătită. Folia alimentară e de mare ajutor.

Citește și: VIDEO- Preparate de Paște rapide și elegante. Ce punem pe masa de sărbătoare?

Dacă aveți alimente gătite este bine să stea cât mai în spate în frigider ca să nu se încălzească atunci când deschidem ușa și evident, o folie pe deasupra.

Folia de prospețime în contact direct cu alimentele nu le face absolut nimic. I-am dat două sau trei rânduri.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Și acum discutăm despre verdețuri, că tot e sezonul lor. Iată un truc.

Toate verziturile au nevoie de umiditate pentru că în lipsa ei se deteriorează foarte repede.. motiv pentru care țin un vas lângă mine, stropesc un pic prosopul de hârtie, o parte din frunze pot rămâne în exterior și în varianta asta cu tulpinile umede ele o să reziste foarte bine.

Iar la final aflăm că ușa frigiderului este destinată alimentelor care nu se strică atât de repede.

Așadar, dacă ținem cont de toate aceste sfaturi, mâncarea noastră va rămâne proaspătă mai mult timp. Studiile recente arată că România e campioană la risipa alimentară, în medie, fiecare din noi aruncă aproape 130 de kilograme de mâncare pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si