Pe lângă mâncărurile tradiționale, de pe mesele festive sunt nelipsite și băuturile. Le vom consuma cu măsură, dar trebuie să ținem cont și de o serie de sfaturi. Iată cum alegem vinul în funcție de preparatele de pe masă, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cum asociem vinul cu preparatele de pe masă?

Nu știm cât e de simplu, dar suntem siguri că e delicios.

Ruloul din mușchi de porc aromat cu bacon e un preparat care se comandă des în acest restaurant de sărbători. Aici, bucătăria românească e reinterpretată în stil fine dining.

Astfel de preparate se servesc de cele mai multe ori cu un pahar de vin alături. Am vrut și noi să vedem cum se alege și cum se bea corect licoarea zeilor.

"Vinul alb, ori cu brânzeturi, vinul roșu îl asezonăm întotdeauna cu preparatele de bază, preparatele puternice...carne de porc, carne de vită, de oaie... depinde ce preparate avem pe masă", a declarat Eugen Telișcă, degustătorul autorizat al României.

Ideal e ca festinul să înceapă cu o băutură mai ușoară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Începem cu un vin alb pe care îl pregătim... este un vin cu aciditate, un vin ușor, de ce? Pentru că începem ușor să pregătim organismul... să îl anunțăm că vine un festin. Avem atât note de fructe, de mere verzi... este un vin combinat cu note florale, cât și cu note fructate", a declarat Eugen Telișcă, degustătorul autorizat al României.

Iar pentru vinul roșu este necesar un decantor.

"Procesul de decantare ne arată dacă culoarea vinului este cea care trebuie și totodată, dacă nu avem reziduri sau altceva... Da, este un miros extraordinar... tutun, piele chiar", a declarat Eugen Telișcă, degustătorul autorizat al României.

Un studiu realizat de o companie de specialitate arată că în perioada sărbătorilor de iarnă, consumul de vin crește cu peste 50 la sută, iar cei mai mulți români preferă vinul roșu.

Citește și: Exclusiv! Ce reprezintă alimentele care trebuie să se regăsească pe masa de Revelion: ”La Anul Nou trebuie să ne ocupăm de o pasăre”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si