„Nu puțini sunt cei care au acasă o orhidee pe care o îngrijesc cu toată atenția, dar planta tot nu înflorește atât se des pe cat ne-am dori. Care sunt secretele pentru îngrijirea corectă a orhideei aflăm chiar acum de la colega mea, Larisa Rațiu”, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum îngrijim corect orhideele?

Larisa Rațiu: Alături de mine chiar acum este Mihai care ne va explica cum trebuie să avem grijă de orhideele noastre.

În primul rând, te rog să ne spui ce trebuie să facem atunci când aducem o orhidee nouă acasă. Cum îi stabilim locul?

Mihai: Locul ideal pentru o orhidee este undeva lângă fereastră. Trebuie să aibă cât mai multă lumină, dar în același timp să nu bată soarele direct pe ea.

Larisa Rațiu: Spune-mi, te rog, cum trebuie să îngrijim mai apoi o orhidee?

Citește și: VIDEO-Diamantele, accesoriile unei dive. Sesiune de cumpărături cu Raluca Bădulescu. ,,Depinde de ce îți place, depinde de gusturile pe care le ai''

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mihai: Ele provin din zona tropicală, unde acolo umiditatea este destul de crescută. Deci, ar trebui să-i aplicăm o pulverizare la câteva zile. Ideal ar fi ca udarea ei să fie prin scufundare, cam o dată pe săptămână. Se ia un vas mai mare, se umple cu apă, se introduce ghiveciul orhideei, se lasă câteva minute, astfel încât scoarță de copac, pământul care este în ghiveci, să absoarbă apa, după care se lasă la scurs și se pune din nou în masca de ghiveci.

Larisa Rațiu: Este indicat să-i schimbăm ghiveciul și ce tip de sol este necesar pentru orhidee?

Mihai: Cum vă spuneam și mai devreme, orhideea nu are un pământ obișnuit. Este o scoarță de copac. Se poate schimba ghiveciul, dar trebuie să avem atenție pentru că după cum bine observați, ghiveciul în mod normal este transparent, astfel încât să capteze lumină și facă fotosinteza mult mai mult mai bine și prin rădăcini.

Larisa Rațiu: Este indicat să-i tăiem tulpinile după ce-i pică florile?

Mihai: Putem să-i tăiem tulpinile astfel încât ea să se dezvolte așa cum ne dorim. Le tăiem de la baza ghiveciului.

Larisa Rațiu: Așadar, orhideele pot înflori chiar și de două ori pe an, asta dacă știm cum să avem grijă de ele”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si