25 de grade s-au inregistrat astazi in Bucuresti, asa ca hainele subtiri, de vara, au fost rapid inlocuite.

Dam timpul inapoi si vedem ca, in aceeasi zi, saptamana trecuta, termometrul indica 36 de grade, iar temperatura resimtita era de 45 de grade Celsius.

Medicii trag un semnal de alarma.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

OVIDIU PENES, MEDIC PRIMAR: schimbarea de la 38- 45 de grade la temperaturi de 18-20 de grade de la o zi la alta si de la o saptamana la alta dezechilibreaza organismul. Ca sa nu mai vorbim de modificarile in care vasele noastre si activitatea inimii se adapteaza intr-un fel la caldura extrema. Tensiunea incepe sa scada, vasele se dilata, versus situatia in care, la frig, vasele se contracta.

Citeste si: După caniculă, vin furtuni violente. Anunţ de ultimă oră de la meteo

Vremea schimbatoare ii face chiar si pe cei mai rezistenti dintre noi sa aiba probleme de sanatate.

Meteorologii spun ca aceste episoade de vreme caniculara, care alterneaza cu temperaturi sub 30 de grade, nu sunt binevenite, dar nici neobisnuite, deoarece sunt mase de aer polar care patrund in zona noastra.

GABRIELA BANCILA, METEOROLOG: Acest lucru- respectiv vreme racoroasa- inseamna temperaturi maxime de pana la 27-28 de grade la nivel izolat, pe parcursul zilei de vineri, 29 de grade in Lunca Dunarii, iar in cursul noptii, temperaturile termice vor cobori in zonele depresionare pana la valori de 4-5, cel mult 6 grade.

Astfel de oscilatii de temperatura vor mai fi, spun meteorologii, care au emis anul acesta, pana acum, un numar record de atentionari imediate de furtuni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si