Specialistii ne dau cateva sfaturi pentru a face fata mai usor temperaturilor caniculare.

Apa inseamna viata. O spun specialistii, o stiu prea bine oamenii. Iar pe canicula este vital ca organismul sa fie hidratat. De ce? Pentru ca apa este bogata in oxigen, gaz carbonic, azot si metan, surse de minerale vitale. In acelasi timp, apa regleaza temperatura corpului, dreneaza si faciliteaza eliminarea.

Dr. Oana Pop, medic specialist diabet si nutritie: La femei, se recomanda intre 8-10 pahare pe zi, paharul avand intre 200- 250 ml. La barbati intre 11- 16 pahare pe zi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Preferintele sunt diferite, dar ceea ce conteaza este efectul.

Apa minerala hidrateaza la fel de bine ca cea plata, spun specialistii. Tot ei ne sfatuiesc sa combinam cele doua tipuri tocmai pentru ca organismul pierde multa sare prin transpiratie.

Citeste si: România se topeşte! Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile

Dr. Oana Pop, medic specialist diabet si nutritie: Mai ales in prag de canicula, recomand o combinatie intre ele, pentru ca sa reluam electrolitii pe care noi i-am pierdut prin transpiratie.

Ca o mica atentionare, in special, persoanele care sufera de probleme renale trebuie sa fie atente deoarece poate sa faca pietricele la rinichi. De asemenea, persoanele care au problem gastrice.

Indiferent de tipul de apa pe care o alegem, important este sa nu contina diferite arome pentru ca are zahar adaugat si carbohidrati, care duc la excesul de calorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si