Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cum ne luăm zilele de concediu restante? Mulți angajați români care nu își iau toate zilele libere într-un singur an

În ciuda faptului că toată lumea așteaptă concediul de odihnă, mulți angajați români rămân cu zile libere în următorul an de muncă. Cum luăm zilele de concediu restante?

Redactia Stirile Kanal D,

Cum ne luăm zilele de concediu restante [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Concediul de odihnă este una dintre cele mai aşteptate perioade și cu toate acestea sunt mulți angajați români care nu își iau toate zilele libere într-un singur an. Ce se intâmplă cu zilele restante și câtă vreme le putem lua, legal, aflăm de la colega noastră Ellvira Costache. Bună dimineața, Ellvira! Te ascultăm", a transmis Simona Pătruleasa.

Cum ne luăm zilele de concediu restante?

"Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor!

Într-adevăr mulți angajați care au un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată rămân uneori cu zile libere de anul anterior.

De exemplu eu mai am 5 zile de concediu rămase de anul trecut, din cele 21 pe care le aveam legal. Acestea nu se pierd, ci le pot lua timp de 18 luni, adică oricând, anul acesta sau în primele 6 luni ale anului 2025.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Este important de știut că salariatul nu poate renunța la concediu, iar, în cele mai multe cazuri, acesta nu poate fi transformat în bani, decât dacă angajații își dau demisia sau sunt concediați.

Anul acesta pe lângă concediul legal de odihnă salariații se vor bucura și de alte 17 zile libere naționale", a transmis Ellvira Costache.

Citește și: VIDEO -„Perla României” a ajuns în paragină. Zeci de clădiri din Predeal, abandonate și pensiuni cu lacătul pe ușă

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI