In articol:
A sosit momentul în care ne gândim cu drag la nunțile anului 2024. Dacă pentru invitați e un prilej să petreacă alături de apropiați, pentru cupluri începe stresul pregătirilor. Cum organizăm o nuntă ca la carte fără bătaie de cap, aflăm chiar acum de la Ivona Nenu, wedding planner cu experiență care a ajutat până acum sute de oameni, inclusiv vedete să aibă cea mai frumoasă zi din viața lor, a
Cum ne organizăm nunta?
- În primul rând aș vrea să știu cât durează planificarea unei nunți și ce vor tinerii mai nou, la acest eveniment.
Poate să dureze de la câteva luni la un an și jumătate, chiar suntem acum în ianuarie și avem trei tipuri de miri. Mirii care au început deja pregătirile de anul trecut și cu care cu mândrie spun că suntem aproape de gata pentru nunțile de vara aceasta.
- Hai să vedem care e ordinea în care ar trebui să ne ocupăm de organizarea nunții. Văd că ai acolo și un plan bine pus la punct.
Este vorba este un desfășurător aici ajungem la el după ce găsim locația, după ce găsim furnizorii, după ce știm cine ne cântă la nuntă, toate informațiile acestea un wedding planner strânge și le pune într-un desfășurător.
- Cum alegem data nunții?
Păi ne gândim la multe lucruri. Ne uităm la zilele de post, ne uităm la vreme, ne uităm la sezon, extra sezon, în funcție de buget, ne uităm la cum am vrea să arate locația, dacă vrem să fie cu un spațiu în exterior, dacă vrem să fie doar la interior și aici mă refer la un castel, la un palat la... sunt foarte multe aspecte care ne ajută să ținem data nunții și luăm în calcul inclusiv ziua de duminică, ne poate plăcea o locație care să fie disponibilă doar sâmbăta și atunci dacă luăm în calcul și ziua de duminică va fi mult mai ușor, a declarat Ivona Nenu.
- Cum așezăm invitații la masă?
Este un stres de care nu prea am cum să-i scap pe miri pentru că în mod evident ei știu prietenii, grupurile pe familie ș.a.m.d. Mesele se pot organiza de la opt la doisprezece persoane, în funcție de cum sunt ele calibrate, cupluri, familii, persoane singure, cu copii sau fără copii, luăm toate lucrurile acestea în calcul. Putem avea ca noutate să denumim mesele după anumite melodii preferate, poate destinații de vacanță preferate în loc de clasicul unu doi trei patru și să avem în felul acesta o formă cât de cât ușoară. O începem după ce terminăm rsvp-urile, deci undeva la cu o lună înainte astfel încât să nu ajungem chiar cu câteva zile înainte de eveniment și să nu știm cum așezăm oamenii rămași, a declarat Ivona Nenu.
- Dar muzica? Ce variante sunt și cum ne asigurăm că invitații se vor distra?
Le dau la început mai multe variante de band-uri, în funcție de criteriile pe care ei mi le transmit. Dacă vrem mai multă muzică populară, dacă vrem un mix, dacă vrem să acoperim toate genurile muzicale și după o audiție pe youtube în principal, într-un mod ideal ar fi să ajungă mirii să vadă formația respectivă și în realitate, poate la un alt eveniment, astfel încât să simtă dacă vibrează cu atmosfera pe care ei o creează acolo și atunci muzica fiind ceva foarte subiectiv ca și mâncarea, să fie convinși că vor fi pe placul tuturor invitaților lo r, a declarat Ivona Nenu.
- Ce se mai poartă în materie de divertisment? (ex: cabină foto, joculețe interactive etc) Să ne dai câteva exemple care fac din nunta noastră un eveniment memorabil.
Sunt multe astfel de surprize pe care le putem face, încă de la întâmpinare. Putem primi invitații poate pe un acord de pian, un cvartet, un saxofon, adică putem demara cu momente pe scenă sau printre invitați, există mai multe cornere cu care ne putem juca. Îmi place să spun orice cu bar în coadă, de la sushi bar, gogoși bar, toate variantele care să fie despre miri, despre pasiunile lor, astfel încât asta să aducă, de fapt, noutatea la un eveniment, unde putem aduce un caricaturist astfel încât toți oamenii să se strângă în jurul unui astfel de ecran și în timp ce îi face caricatura să se să apară aici și de principiu toată lumea se strânge și este un moment destul de amuzant se face coadă, așa că putem face astfel de cornere, a declarat Ivona Nenu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
- Ce facem dacă părinții sau nașii țin neapărat la anumite tradiții iar noi nu ni le dorim?
Sunt frumoase și ne gândim cu adevărat cât anume ne-ar putea deranja dacă am ține o anumită sugestie. Fie păcălim, fie încercăm să... dacă chiar este ceva ce nu ne caracterizează, însă nu pot fi chiar atât de multe lucruri care să le strice buna dispoziție. Eu întotdeauna le spun mirilor că în ziua nunții nimic nu trebuie, că totul ar trebui să fie despre ce îi face pe ei fericiți și să se gândească întâi de toate că se iubesc, că toți cei dragi sunt sănătoși, sunt acolo și va ieși o petrecere extraordinară indiferent, a declarat Ivona Nenu.