Perioada sărbătorilor de iarnă aduce magie în viețile tuturor. Este unul dintre cele mai frumoase momente din an, în care simțim o fericire aparte. Cum facem, însă, ca această stare de bine să ne rămână și în 2024, ne explică psihologul Cristian Andrei, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cum păstrăm euforia de sărbători în noul an?

- La final de an suntem foarte fericiți, pentru că știm că ne așteaptă zile liber, e timp petrecut cu familia și apropiații.

După ce trece această perioadă, brusc ne piere entuziasmul. Ce se întâmplă mai exact și de ce ajungem în această situație?

Ajungem în aceasta situație pentru că noi suntem obișnuiți cu contrastul între munca, acea activitate obligatorie și relaxare, vacanță și sărbători, petreceri. Când contrastul începe să fie în detrimentul sărbătorii și urmează munca, încă de când mergeam la școala ni s-a format acest reflex, să considerăm că e o perioadă negativă ceea ce urmează în viața noastră. Păi ce să faci? Mai pui puțină distracție și după sărbători. E o recomandare pe care să o dezbatem serios. Nu cumva cele 15 zile de sărbători de iarnă ar putea să fie fragmentate puțin astfel încât să mai ai și după 1-3 ianuarie ceva care să-ți dea senzația ca viață e frumoasă și după 1 ianuarie? Practic ar trebui să ne găsim noi activități recreative? Și după sărbători, după revelion.

Lucru care este minunat, a declarat psiholog Cristian Andrei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Află mai multe detalii urmărind materialul următor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: