Românii din diaspora au gătit tradițional românesc și au sărbătorit restrâns, iar cu rudele de-acasă s-au auzit la telefon.

Românii din diaspora petrec tradițional de Crăciun

„Acum facem sarmalele cu frunză de viță. Cele cu frunză de varză sunt făcute deja. Și răcitura pe foc. Și salata boeuf, și chifteluțele”.

Așadar, guustul preparatelor tradiționale e singurul care mai alină dorul de casă.

Asta și-au spus românii din diaspora, care n-au putut veni în țara de Crăciun. Adrian și Cristiana Sevastru, doi frați din Constanța stabișiți în Spaniaau întins o masă îmbelșugată și au petrecut românește în apartamentul lor din provincia spaniolă La Rioja.

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, în Italia, acasă la Simona și Bogdan Tudor, doi români care lucrează în domeniul medical printre străini. De 16 ani treiesc în peninsulă și tot de-atâta timp n-au mai reușit să vină în țară.

„Anul acesta promisesem părinților mei,în special mamei mele că bradul și cadourile le vom desface împreună. Din păcate nu s-a putut. Aș dori pe această cale să le urez Crăciun fericit, multă sănătate și vă iubim mult!”

Astăzi familia Tudor au sărbătorit Crăciunul acasă în Italia, la o masă tradițională cum făceau pe vremuri în România.

„Vă dorim Crăciun Fericit!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si