„Cu siguranță ați cumpărat până acum ambalaje pentru care ați plătit garanția de 50 de bani. V-ați recuperat banii sau ați întâmpinat probleme? Georgiana Grimm ne explică sub ce formă putem recupera garanția”, a transmis Christian Sabbagh.

Cum recuperăm garanția de 50 de bani?

„Garanția de 50 de bani pe care o plătiți pentru plastic, sticlă și metal o puteți recupera de la orice magazin.

Poate fi restituită sub formă de cash, voucher sau transfer bancar, în acest caz dumneavoastră veți suporta comisioanele băncii.
Cei 50 de bani garanție se plimbă destul de mult în acest circuit. Totul începe de la producători, ei plătesc garanțiile aferente cantității de produse puse pe piață către RetuRO. Comercianții, la rândul lor, vor achita către producători atât băuturile cumpărate, cât și garanția pentru ele. Mai apoi, retailerii își vor recupera banii pe garanție de la consumatorii finali.

Citește și: VIDEO- Cum recunoaștem ambalajele cu garanție? Procesul de reciclare, explicat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot comercianții sunt cei care returnează garanția pentru ambalaje. Dar, nu vor ieși pe minus. Garanțiile sunt achitate de către administratorul Sistemului Garanție Returnare, împreună cu suma aferentă tarifului de gestionare.
Acest tarif va acoperi comercianților cheltuielile administrative, apărute ca urmare a colectării ambalajelor de la consumatori. Proprietarii magazinelor vor fi plătiți și pentru efortul lor. În final, toate ambalajele adunate vor fi vândute către companiile de reciclare”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si