Bătrân: Dacă or fi infectați, ne îmbolnăvesc și pe noi aici.

Femeie: Cum să-l aducă aici! Dar nu se poate. Sare lumea, toată lumea!

Vestea că în tabăra de la Arbănași din judetul Buzau ar putea ajunge persoane care au intrat în contact cu suspecți de îmbolnăvire cu coronavirus s-a răspândit cu repeziciune printre localnicii din comuna Beceni.
 
17 persoane sunt monitorizate de epidemiologi dupa ce s-au intors recent din China.

Este vorba despre chinezi, dar şi de buzoieni, toti izolaţi la domiciliu. Insa oamenii nu au incredere ca pneumonia ucigasa nu va ajunge si la ei.

În tabăra de la Arbănași ar fi disponibile trei vile, care au camere cu mai multe paturi. Pentru că nu a funcționat un an, apa și căldura au fost oprite. Prefectul Buzăului le-a transmis localnicilor că nu au motive de panică.

Citeste si: Locul de carantină pentru coronavirus, din București. Două persoane au fost trimise acolo

Cum reacționează sătenii din Buzău când aud de coronavirus

Leonard Dimian, prefectul județului Buzău: Nu au motive de îngrijorare. Nu este absolut niciun pericol din punct de vedere al sigurantei sanatatii lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Autoritatile au facut si o conferinta de presa ca sa explice, impreuna cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică de ce a fost ales acest loc.

Carmen Scântei- epidemiolog DSP Buzău: In situatia in care Bucurestiul va fi depasit de carantinarea acestor persoane, fieacare judet trebuie sa poata asigura carantinarea acestor persoane.

Spațiul de cazare trebuie să corespunda unor conditii minime de igiena.

Asigurarile nu linistesc insa lumea. Deschiderea unui centru de carantina in zona nu este privita cu ochi buni nici de primarul comunei. A lansat chiar și o petiţie on-line denumită “Nu vrem răspândirea virusului”

Dumitru Laurenţiu Constantin, primarul comunei Beceni: Despre această hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am aflat din presă. Cunoaștem foarte bine condiţiile şi starea în care se găsește această tabără, ea nefiind funcțională de aproape doi ani de zile. Vom merge la Ministerul Sănătății, vom înainta petiții.

Citeste si: VIDEO| Imaginile zilei vin din China lovită de coronavirus: Medicii poartă câte două măști de protecție și două rânduri de mănuși

Citeste si: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: Camere de viteză, montate pe autostrăzi. Cum vor primi șoferii români amenzile rutiere. Ministrul Transporturilor: „Eu am pățit”- antena3.ro

La Arbănași urmeaza sa fie izolaţi cetăţenii care declară la revenirea din China că au intrat în contact cu persoane infectate cu temutul virus.


 
Din China vin vesti tot mai ingrijoratoare.Epidemia provocată de coronavirus s-ar putea încheia în aprilie, a declarat cel mai înalt consilier din sectorul medical al acestei ţări. Numarul mortilor a urcat la 1115. Sunt peste 45 000 de imbolnaviri. În alte 24 de ţări şi teritorii au fost confirmate 319 cazuri şi două decese,

Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu, mai periculos chiar decât terorismul.

Temutul virus se va numi oficial "COVID19". Directorul OMS a explicat ca termenul "co" provine de la corona, "vi" de la virus şi că "d" a fost ales pentru "disease" (boală, în limba engleză). Numărul 19 indică anul apariţiei sale, 2019.

Se estimează că primul vaccin va aparea peste 18 luni.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si