In articol:
„Să fii influencer e una dintre cele mai râvnite meserii ale momentului. Însă, tinerii care încearcă să ajungă celebri își doresc o agenție care să-i promoveze și care să le facă rost de contracte. Care ar fi pașii pentru o astfel de colaborare și cine e candidatul perfect, aflăm astăzi de la Anca Marcu, specialist în PR și Comunicare”, a transmis Simona Pătruleasa.
Cum să fii promovat ca influencer?
„ Simona Pătruleasa: Așadar, ce-i trebuie unui influencer pentru a putea colabora cu o agenție de PR?
Anca Marcu: În primul rând îi trebuie deja o identificare a zonei în care dorește să activeze, o autoanaliză pe ceea ce își dorește să dezvolte și, evident, să fie serios pentru că presupune foarte multă muncă, deși din afară se vede că este foarte simplu și e totul distractiv, te duci la evenimente și îți creezi conținutul cu brand-urile pe care le
Simona Pătruleasa: Ce poate face o agenție pentru un influencer?
Anca Marcu: În general, agențiile de influențator dar și agențiile de comunicare, de PR, cum suntem noi, pot să îi ajute să-și consolideze imaginea în sensul că îi ajută să
Simona Pătruleasa: Ușurează agenția și munca viața influencer-ului?
Anca Marcu: Sigur că da. Ușurează foarte mult. Pe lângă partea birocratică, contracte, ei țin foarte bine legătura și cu tot ce înseamnă brand-uri și celelalte agenții de comunicare și atunci este foarte important pentru influențator să se concentreze fix pe partea creativă și pe ceea ce are de livrat mai departe. Tot ceea ce înseamnă agenții consolidează și ghidează și tonul de comunicare, materialele și modul în care se raportează influențatorul acesta la celelalte brand-uri din piață și la ceilalți creatori de conținut, până la urmă.
Simona Pătruleasa: Care sunt plusurile dar și minusurile în momentul în care influencer-ul este preluat de o agenție de PR?
Anca Marcu: Plusul aș spune că este tocmai această înțelegere extraordinară a ceea ce se cere de la influențator în cadrul brief-urilor, dar și o deschidere către alți clienți, către alte branduri, către tot ce înseamnă ceilalți influențatori mai mari sau persoane importante cheie care îl ajută pe influențatorul respectiv să se dezvolte mult mai bine în domeniul pe care și-l dorește.
Simona Pătruleasa: Agenția are niște conexiuni bune și îl poate pune pe influencer în valoare punându-l în contact cu brand-uri sau cu persoane cu care până în acel moment nu vorbea.
Anca Marcu: Exact. Acesta cred că ar fi principalul plus pe lângă tot ceea ce se întâmplă de la de codificare și partea birocratică, dar acesta ar fi principalul plus pentru că îl ajută să intre în contact cu lumea pe care el și-o dorește și de unde se poate dezvolta cel mai bine.
Simona Pătruleasa: Să vorbim și despre minusuri. Știm că această colaborare presupune și niște reguli. Ce se întâmplă în momentul în care influencer-ul nu respectă aceste reguli?
Citește și: VIDEO-Acasă la Andreea Bostănică. La doar 19 ani, aceasta se bucură de un real succes pe social media
Anca Marcu: În sensul că ceva special nu se poate întâmpla. Dacă e ceva extraordinar de grav, dar să spunem că nu s-a întâmplat până acum, se poate renunța la colaborarea respectivă, însă dacă sunt abateri pe care le fac creatorii de conținut, sunt doar intrați în discuții și de acolo se rezolvă ulterior situația. Dar regulile presupun exact direcțiile pentru dezvoltarea fead-ului cât mai cât mai bine, să spunem pentru influențatori de Instagram, pentru TikTok la fel. Este vorba strict de o urmărire, nu e o îngrădire a libertății influențatorului.
Simona Pătruleasa: Spune-mi acum, din punct de vedere financiar ce înseamnă asta pentru agenție? Cât ia agenția din câștigul influencer-ului?
Anca Marcu: Cred că depinde în primul rând de agenții și depinde de înțelegerea pe care o are cu fiecare influențator. De la cinci la zece procente, depinde de fiecare aici. Aici e de dezvoltat și de verificat pentru fiecare tip de agenție”.
Materialul complet îl puteți urmări mai jos.