„Mergem acum la Muzeul Satului din Capitală unde meșteri populari lucrează de zor la mărțișoare tradiționale care vor fi dăruite pe 1 martie. Acolo se află colega mea, Dana Luțu și ni se alătură cu detalii”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum se fac mărțișoarele tradiționale

Dana Luțu: Într-adevăr, suntem la Muzeul Satului, acolo unde puteți găsi mărțișoare confecționate la fața locului.

Fie că este vorba de inimioare, floricele, cămășuțe tradiționale, toate sunt realizate din  materiale naturale de meșterii populari, precum doamna Flory Buia. Bună ziua, doamnă, spuneți-ne la ce lucrați acum la război?

Flory Buia: În momentul acesta lucrez la o brățară, țesută la două ițe în războiul de țesut, din lână de Argeș, lână românească, alb și roșu. Albul reprezintă puritatea femeii, iar roșu puterea bărbatului.

Citește și: VIDEO- Cadourile handmade sunt la mare căutare. Ce creații poți dărui de 1 și 8 martie?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dana Luțu: Este un mărțișor de pus la mână, nu-i așa?

Flory Buia: Da, este un mărțișor de pus la mână pe care putem să-l purtăm toată perioada lunii martie, dar și în restul anului. Este puțin stilizat. Am combinat partea tradițională cu partea modernistă din zilele de astăzi și am realizat aceste mărțișoare-brățară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: