Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cum se fac mărțișoarele tradiționale. Meșterii populari lucrează de zor la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Satului din Capitală găzduiește cei mai pricepuți meșteri populari care, acum, lucrează de zor la mărțișoarele tradiționale.

Redactia Stirile Kanal D,

Cum se fac mărțișoare tradiționale [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mergem acum la Muzeul Satului din Capitală unde meșteri populari lucrează de zor la mărțișoare tradiționale care vor fi dăruite pe 1 martie. Acolo se află colega mea, Dana Luțu și ni se alătură cu detalii”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum se fac mărțișoarele tradiționale

Dana Luțu: Într-adevăr, suntem la Muzeul Satului, acolo unde puteți găsi mărțișoare confecționate la fața locului. Fie că este vorba de inimioare, floricele, cămășuțe tradiționale, toate sunt realizate din  materiale naturale de meșterii populari, precum doamna Flory Buia. Bună ziua, doamnă, spuneți-ne la ce lucrați acum la război?

Flory Buia: În momentul acesta lucrez la o brățară, țesută la două ițe în războiul de țesut, din lână de Argeș, lână românească, alb și roșu.

Albul reprezintă puritatea femeii, iar roșu puterea bărbatului.

Citește și: VIDEO- Cadourile handmade sunt la mare căutare. Ce creații poți dărui de 1 și 8 martie?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dana Luțu: Este un mărțișor de pus la mână, nu-i așa?

Flory Buia: Da, este un mărțișor de pus la mână pe care putem să-l purtăm toată perioada lunii martie, dar și în restul anului.

Este puțin stilizat. Am combinat partea tradițională cu partea modernistă din zilele de astăzi și am realizat aceste mărțișoare-brățară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI