In articol:
„E o idee bună să ne facem bretonul acasă? Îl tundem bine sau mai rău facem atunci când ne ghidăm după tutorialele de pe internet? Răspunsurile la aceste întrebări le aflăm de la cunoscutul hairstylist Adrian Perjovski, care ne va face și o demonstrație în platou ”, a transmis Simona Pătruleasa.
Cum facem acasă bretonul lung?
„ Simona Pătruleasa: Așadar, simțim nevoia de o schimbare că este primăvară. Ce tunsori se poartă?
Adrian Perjovski: E bine să ne tundem părul, de fapt, și cele mai bune momente să ne schimbăm look-ul sunt primăvara și toamna sau ne pregătim și părul pentru vară că tot vine căldura, putem să și colorăm sau să și tundem.
Simona Pătruleasa: Spune-ne, te rog, unde greșesc doamnele și domnișoarele care încearcă acasă o astfel de tunsoare?
Adrian Perjovski: Să știți că a fost mare nebunie pe TikTok, mai ales, cu această tunsoare. Am văzut o groază de tinere care încep să-și tundă părul singure pentru că-și aduceau pur și simplu tot părul înspre față și îl tăiau. Nu este neapărat o metodă greșită, dar o tunsoare profi este făcută la salon pentru că trebuie să ai habar până la urmă de toată treaba asta. Contează foarte mult unghiul de tăiere pentru că trebuie să știi exact ce trebuie să tai și cum trebuie să tai pentru a obține această tunsoare și plus de asta mai contează foarte mult ustensila cu care tunzi părul. O lamă foarte bună când te apuci să tunzi părul, să-l tai, trebuie firul de păr să fie pur și simplu tăiat, dacă se vede de aproape. Dacă lama nu este bună și părul nu este tăiat și este doar spintecat sau rupt atunci tocirea părului va fi mult mai rapidă și o să observăm că ne-am tăiat vârfurile acum și într-o lună de zile avem vârfurile iarăși mult mai tocite și mult mai degradate, astfel încât trebuie tuns la fel de repede cum l-am făcut acum o lună. Deci nu este un lucru bun. Plus că poți obține o groază de greșeli, poți să obții un breton din acela scurt, cred că am văzut cu toții acele clipuri amuzante.
Simona Pătruleasa: Ce spui de bretonul clasic drept? Se poartă și bretonul clasic?
Adrian Perjovski: Se poartă și bretonul clasic. Avem mai multe tunsori care se poartă la anul acesta și tot felul de alte tunsori pe bob-uri care nu se demodează niciodată, iar aceste tunsori pot fi accesorizate cu bretoane. Într-adevăr, există acel breton care se poartă și este în trend și anul acesta, este deasupra sprâncenelor. Acel breton tăiat pe drept. Întreținerea lui, mentenanța, practic, este un pic mai complicată, să spunem, pentru că are nevoie de timp mai apropiat de întreținere pentru că părul crește într-adevăr foarte repede, dar nu este complicat. Oricum, de ce trebuie să ținem neapărat cont atunci când mergem pe un astfel de breton? Trebuie să vedem foarte clar și să urmărim implantația firului de păr. Cum ne crește părul în mod natural. Trebuie să observăm foarte bine fizionomia, în afară de trăsăturile de estetică de care ținem cont, de forma frunții, de proporție nas, pomeți și bărbie, ținem cont de cum ne crește părul, de cum avem vârtejurile pentru că dacă avem o frunte cu vârtejuri foarte multe și părți diferite atunci nu putem să ne ducem cu un breton foarte scurt deasupra sprâncenelor pentru că o să ne dea bătăi de cap la aranjare”.
Mai jos puteți viziona demonstrația hairstylist-ului Adrian Perjovski.