"Cea mai mare conferință de tehnologie din lume are loc zilele acestea în Barcelona. Printre invențiile care se bucură de succes se numără telefonul care poate fi transformat în brățără, laptopul transparent, dar și un robot care se comportă precum un animal de companie", a transmis Cristina Dorobanțu.

Fascinați de tehnologiile viitorului

Un telefon care poate fi purtat precum o brățară, este gadgetul care își propune să revoluționeze în acest an.

Acesta are o bandă magnetică care îl poate ține în jurul încheiturii mâinii fără probleme.

O altă invenție care a făcut furori la congres este telefonul Barbie, lansat în colaborare cu Nokia, care va ajunge oficial pe piață în această vară și laptopul transparent a atras curiozitatea miilor de vizitatori.

"Camera poate detecta sau poate capta imaginea sau videoul care se află în spatele calculatorului. Iar apoi avem motorul AI care poate detecta ce este și poate arăta conținutul sau alte informații legate de acest obiect", a declarat Ag Zeng, director executiv Lenovo.

Printre invențiile tehnologice prezentate s-au numărat și Samsung Galaxy Ring, un inel inteligent, care va putea monitoriza starea de sănătate a celui care îl poartă, dar și un câine robot, care a uimit cu abilitățile sale. Acesta este dotat cu senzori speciali și poate lătra, aduce mingea sau recunoaște vocea stăpânilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și prototipul unei mașini zburătoare a atras privirile pasionaților de tehnologie.

"Deja avem în jur de 3000 de cereri de la persoane interesate. Costul mașinii se ridică la 130 de milioane de dolari", a declarat Ana Gogoleva, manager marketing.

Congresul de tehnologie din Barcelona va avea loc până pe 29 februarie.

Citește și: VIDEO- Cât ne mai costă operațiile estetice? România ocupă un loc fruntaș la efectuarea intervențiilor de înfrumusețare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si