La ce trebuie sa fie atenti parintii cand aleg un ghiozdan? Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de ignorant.

CRISTI STAVRA, specialist in corectare posturala: Forma, dimensiunea si materialul ghiozdanului, cat si forma bretelelor.

Orice ghiozdan, care nu este raportat la dimensiunile copilului, pune presiune pe umeri si pe coloana vertebrala. Alex, care a terminat clasa a 3-a, abia si-a putut cara zilnic rucsacul catre scoala.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Edi, mezinul familiei, simte aceeasi povara grea in spate, desi abia a terminat clasa a doua.

Desi sunt abia in clasele primare, cei doi elevi au ghiozdanele aproape cat jumatate din inaltimea lor. Un volum necesar, daca luam in calcul cantitatea mare de rechizite de care au nevoie.

Dar complet distrugator pentru corp, spun specialistii. De aceea, parintele trebuie sa cumpere ghiozdanul doar cand este alaturi de copil.

In plus, ghiozdanul trebuie sa stea lipit de spate, iar greutatea sa nu depaseasca 10 la suta din cea a elevului care-l poarta.

Problema unui ghiozdan prea mare si prea greu apare pentru ca elevii au multe carti, caiete si manuale.

Chiar si in aceasta situatie, orice rucsac pentru scoala trebuie purtat in spate maximum 15 minute, apoi facuta o pauza. In caz contrar, postura corporala a elevului are de suferit.

Rucsacul ideal trebuie sa fie purtat pe ambii umeri si sa aiba bretele late si captusite, pentru a dispersa si aplana mult mai bine greutatea. Insa un ghiozdan care sa fie "prietenos" cu sanatatea nu este deloc ieftin: preturile pornesc de la 150 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si