Vremea se încălzește ușor, dar se va răci din nou în prag de Crăciun, spun meteorologii. Mergem acum la colega mea, Larisa Rațiu care vine cu detalii. Bună dimineața, Larisa! Te ascultăm, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum va fi vremea la început de săptămână?

Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor! Alături de mine este meteorologul de serviciu Oana Catrina, care ne va spune toate detaliile despre vreme.

Bună dimineața!,  a transmis Laria Rațiu.

- În primul rând, cum începem săptămâna aceasta? Unde este cel mai frig?

Săptămâna debutează la fel ca ziua de ieri, care s-a încheiat cu o vreme mohorâtă în cea mai mare parte a țării, cu nebulozitate stratiformă în regiunile extracarpatice, unde pe alocuri sunt temporar precipitații sub formă de burniță, care favorizează depunerile de polei, cum de altfel s-a întâmplat și în ultimele douăzeci și patru de ore în zona Moldovei, iar în restul teritoriului avem înorări, dar și ploi cu caracter local în regiunile intracarpatice. Vorbim de ploi, dar și de precipitații trecătoare sub formă de lapoviță, iar la munte, în masivele vestice, sub formă de ninsoare, iar referitor la ceea ce dvs. m-ați întrebat, referitor la temperaturi, astăzi temperaturi maxime cuprinse cam între zero și unsprezece grade, cu cele mai coborâte valori de temperatură în zonele cu nebulozitate persistente, iar cele mai ridicate valori de temperatură le estimăm a se înregistra în zona litoralului.

În Capitală astăzi nu mai mult de trei, patru grade. Patru grade foarte probabil în centrul orașului, cu nebulozitate persistentă pe tot parcursul intervalului, vânt în general slab și posibil trecător burnic, a transmis Oana Catrina. 

- Înțelegem/spuneați că se va încălzi treptat, care vor fi maximele și unde?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În zilele imediat următoare, contăm pe o încălzire a vremii, încălzire treptată a vremii, care va conduce la înregistrarea unor valori de temperatură mai mari decât cele normale perioadei și spun asta pentru că în mod normal, în această perioadă din an, ar trebui să se înregistreze temperaturi maxime, cuprinse între minus două și șapte grade. Cele mai coborâte valori de temperatură urmând a se înregistra în estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în partea de sud a teritoriului, respectiv în zona litoralului cu în jur de trei grade. În capitală spuneam că se încălzește, maxime între patru și paisprezece grade, cu cele mai ridicate valori de temperatură în sudul țării, respectiv nouă zece grade în capitală, iar miercuri avem temperaturi cuprinse între trei și treisprezece grade, cu în jur de nouă grade în capitală, a transmis Oana Catrina. 

- Iar în prag de Crăciun am înțeles că vremea se răcește. Când să ne așteptăm la zăpadă?

Această întrebare este ușor nepotrivită, pentru că în acest moment nu avem date concrete privind ceea ce urmează a se întâmpla pentru sărbătorile de iarnă, mă refer la Crăciun și Revelion. Într-adevăr, pe site-ul nostru, pe site-ul oficial al administrației naționale de meteorologie, în fiecare dimineață de marți și de vineri regăsiți dvs. acele estimări privind temperaturile medii și regimul mediu pluviometric, dar ele nu surprind evenimentele severe care se pot întâmpla motiv pentru care vom reveni cu o prognoză actualizată în momentul în care o vom avea, a

transmis Oana Catrina.

Mulțumim pentru aceste informații! Așadar, se anunță o săptămână cu temperaturi care nu vor depăși 9 grade Celsius, a transmis Larisa Rațiu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Opt județe din România sunt sub cod galben. Avertizare ANM de polei, ceaţă, burniţă şi gheţuş


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si