Nu ştim în ce condiţii vom putea circula cu metroul sau cu trenul, în timp ce alte ţări europene- unde au existat zeci de mii de cazuri de infecţie- măsurile au fost anunțate și implementate deja, iar ele dau roade.

România. 14.811 de infectați cu noul coronavirus. După 9 săptămâni de stare de urgență, în care ar fi trebuit să știm regulile minime de distanțare socială, găsim la prima oprire- în Gara de Nord- români care încă ignoră orice risc.

Ce e drept, nici autoritățile NU au anunțat încă ce măsuri ar trebui să fie luate în trenuri. autobuze, tramvaie sau metrou- unde după 15 mai- ne-am putea confrunta cu situații delicate.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important: Ce se întâmplă după data de 15 mai?

În Italia, de exemplu, s-au relaxat regulile de 5 zile, după 2 luni de carantină națională. Potrivit datelor, 2,7 milioane de italieni s-au reîntors la muncă, dintre care cel puțin 15% folosesc mijloacele de transport în comun. De exemplu, în gări, li se ia temperatura călătorilor înainte să urce în tren, iar angajații îi îndrumă pe călători ce rută să urmeze pentru a ajunge în vagoane prin portavoce. La noi însă.....

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ar fi trebuit să auzim prin sistemele de sonorizare indicații clare potrivit cărora ar trebui să respectăm distanța socială de 1,5-2 metri. Singurul principiu care s-a respectat a fost acela potrivit căruia- un loc liber, altul ocupat, cum este și exemplul acestui vagon: din 80 de locuri disponibile, s-au ocupat doar 10.

La metrou, aceași situați ca în gară. Aici traficul s-a diminuat considerabil.

Înainte de pandemie, circa 650.000 de pasageri pe zi foloseau mijlocul de transport subteran. Astăzi cifra este de 10 ori mai mică, ajungând la doar 60.000 de călători pe zi.

Citeste si: Ultima oră! Bilanțul deceselor din România, actualizat cu victime neraportate din martie

Din 15 mai vor fi suplimentate garniturile- astfel încât oamenii să nu stea pe peroane mai mult de două-trei minute. Cel puțin asta spun autoritățile- care s-ar putea inspira din modele care au succes. De pildă, atât în Franța cât și Italia- au lipit autocolante pe scaunele din stațiile de metrou pe care călătorii NU au voie să se așeze. Iar acestea nu sunt singurele măsuri.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

În Italia în metrou, pot sta doar 2 pasageri pe un șir de 5 scaune. Mai mult, atât pe peron, cât și pe podeaua metroului vor fi desenate cercuri unde pasagerii pot aștepta.

În plus, prin stațiile sonore vor fi făcute anunțuri prin care pasagerii pot ști dacă pot lua trenul respectiv dau trebuie să aștepte următorul tren.

Mai sunt câteva zile până când România trece în stare alertă- iar autoritățile încă nu au anunțat ce măsuri se vor lua și ce recomandări sau restricții impun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si