Asta înseamnă că mai întâi va fi extinsă libertatea de a circula, pentru ca abia la final să fie redeschise cafenelele şi restaurantele.

Industria ospitalităţii suferă cel mai mult în această stare de urgenţă, iar cei din domeniu caută soluţii pentru a supravieţui.

Citeste si: Anunț de ultim moment făcut de oficialii din Ministerul Sănătății

Radu este fondoatorul şi head chef-ul unui restaurant cu 25 de angajaţi. Acum numai 5 sunt la muncă, iar profitul nu este prioritatea lor în aceste zile.

”Suntem implicaţi într-o acţiune umanitară pentru serviciile de pompieri şi medici SMURD, pentru serviciile Poliţiei Naţionale şi de Frontieră. Momentan, toate pregătirile pe care le vedeţi în spatele meu sunt pentru acest scop. Încercăm să livrăm undeva la 400 de porţii de mâncare pe zi pentru a oferi o stare de conformt şi alinare trupelor din linia întâi”, spune Radu Ionescu.

Radu primeşte ajutor de la o companie de IT pentru a derula această campanie până duminică. Şi-ar dori să continue pe toată perioada stării de urgenţă, dar are nevoie de sprijin pentru asta: ”Este foarte important să reluăm activitatea pentru că HORECA este o piaţă fragilă, vulnerabilă şi a primit o lovitură foarte puternică”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024- antena3.ro

Citeste si: Cum comentează moscoviții acțiunile lui Putin, la o zi după lansarea unei rachete de ultimă generaţie în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Traian Băsescu, despre pandemia de coronavirus: Nimic nu va mai fi la fel!

109.000 de angajaţi din industria ospitalităţii sunt în şomaj tehnic, arată ultimele cifre oficiale.

Patronii caută soluţii de supravieţuire, iar una dintre ele e unică în România.

”Am ajuns la conceptul acesta. Suntem 7 restaurante, toate cu specific diferit. Toate acestea livrează o comandă unitară, cu aceeaşi maşină”, spune Mădălina Iosifescu, PR-ul unui restaurant.

Buritos, tacos, hamburger. Sau toate în aceeaşi comandă, plus un desert spaniol ori american, totul cu un singur apel telefonic.

”Deja a prins la clienţi, primim comenzi destul de variate şi de mari”, mai spune Mădășina.

Citeste si: Gigi Becali, înconjurat de polițiști. O nouă confruntare Becali- Poliția Română

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie- kfetele.ro

Citeste si: A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea lor: "Eu nu sunt o femeie rea"- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce elevul ei i-a întins o capcană. Ce le-a mărturisit acesta polițiștilor- antena3.ro

Din a doua jumătate a lunii mai vom avea parte de o relaxare a restricţiilor, anunţă autorităţile. Totuşi, măştile vor fi obligatorii în spaţiile închise, spune preşedintele.

”Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale”, a spus Klaus Iohannis.

Restricţiile vor fi ridicate în sens invers faţă de cum au intrat în vigoare, a anunţat Ministrul de Finanţe. Asta înseamnă că vom putea ieşi mai des din casă. Apoi se vor deschide cabinetele stomatologice, mall-urile şi la final, cafenele şi restaurantele.

Natura ne oferă un devărat spectacol în această perioadă.

Din păcate, parcurile sunt închise. E o măsură pe care trebuie să o suportăm acum pentru ca mai târziu să ne putem bucura de plimbările în aer liber.

Parcurile au fost închise de autorităţile locale pentru a respecta normele de distanţare socială impuse prin ordonanţele militare. După ridicarea restricţiilor de circulaţie, treptat şi aceste spaţii vor fi deschise. Între timp, natura câştigă tot mai mult teren. Oraşele sunt pustii, aşa că păsările reuşesc să acopere zgomotul maşinilor care mai trec răzleţ pe bulevarde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si