Au mai rămas doar două zile până când românii sunt chemați la urne. Primul scrutin din acest an marchează o premieră: se va vota atât pentru aleșii locali, cât și pentru cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European, pentru că alegerile sunt comasate.

- Alegerile din 9 iunie vor combina votul pentru alegerile locale și pentru Parlamentul European.

- Când ajungi la secția de vot, trebuie să prezinți actul de identitate valid și vei primi cinci buletine de vot și o ștampilă.

- În cabina de vot, va fi disponibilă o tușieră pentru ștampilă dacă aceasta nu mai este vizibilă după utilizare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Buletinele de vot pentru alegerile locale sunt pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

- În București, buletinele sunt pentru primarul de sector, consiliul local al sectorului, primarul general al municipiului București și consiliul general al municipiului București.

- Al cincilea buletin este pentru Parlamentul European și conține listele candidaților partidelor politice și candidaților independenți.

- Important să reții: Nu poți vota mai multe opțiuni pe un buletin și nu ai voie să fotografiezi sau să filmezi în cabina de vot.

- După votare, împăturești buletinele și le pui în urna corespunzătoare. Dacă greșești urna, votul nu se anulează.

- Votarea începe la ora 7 dimineața și se încheie la 10 seara, cu posibilitatea de prelungire cu două ore dacă sunt oameni la coadă.

- La alegerile locale poți vota doar în localitatea de domiciliu, dar la cele europarlamentare poți vota oriunde în țară sau în străinătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si