Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cum votăm la alegerile din 9 iunie. Ce trebuie să știe toți românii

Tot ce trebuie să știi despre alegerile de duminică, 9 iunie.

Redactia Stirile Kanal D,

Cum votăm la alegerile din 9 iunie [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Au mai rămas doar două zile până când românii sunt chemați la urne. Primul scrutin din acest an marchează o premieră: se va vota atât pentru aleșii locali, cât și pentru cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European, pentru că alegerile sunt comasate.

- Alegerile din 9 iunie vor combina votul pentru alegerile locale și pentru Parlamentul European.

- Când ajungi la secția de vot, trebuie să prezinți actul de identitate valid și vei primi cinci buletine de vot și o ștampilă.

- În cabina de vot, va fi disponibilă o tușieră pentru ștampilă dacă aceasta nu mai este vizibilă după utilizare.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

- Buletinele de vot pentru alegerile locale sunt pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

- În București, buletinele sunt pentru primarul de sector, consiliul local al sectorului, primarul general al municipiului București și consiliul general al municipiului București.

- Al cincilea buletin este pentru Parlamentul European și conține listele candidaților partidelor politice și candidaților independenți.

- Important să reții: Nu poți vota mai multe opțiuni pe un buletin și nu ai voie să fotografiezi sau să filmezi în cabina de vot.

- După votare, împăturești buletinele și le pui în urna corespunzătoare. Dacă greșești urna, votul nu se anulează.

- Votarea începe la ora 7 dimineața și se încheie la 10 seara, cu posibilitatea de prelungire cu două ore dacă sunt oameni la coadă.

- La alegerile locale poți vota doar în localitatea de domiciliu, dar la cele europarlamentare poți vota oriunde în țară sau în străinătate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI