Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cum votăm la alegerile din 9 iunie. Ce trebuie să știe toți românii

Tot ce trebuie să știi despre alegerile de duminică, 9 iunie.

Redactia Stirile Kanal D,

Cum votăm la alegerile din 9 iunie [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Au mai rămas doar două zile până când românii sunt chemați la urne. Primul scrutin din acest an marchează o premieră: se va vota atât pentru aleșii locali, cât și pentru cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European, pentru că alegerile sunt comasate.

- Alegerile din 9 iunie vor combina votul pentru alegerile locale și pentru Parlamentul European.

- Când ajungi la secția de vot, trebuie să prezinți actul de identitate valid și vei primi cinci buletine de vot și o ștampilă.

- În cabina de vot, va fi disponibilă o tușieră pentru ștampilă dacă aceasta nu mai este vizibilă după utilizare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Buletinele de vot pentru alegerile locale sunt pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

- În București, buletinele sunt pentru primarul de sector, consiliul local al sectorului, primarul general al municipiului București și consiliul general al municipiului București.

- Al cincilea buletin este pentru Parlamentul European și conține listele candidaților partidelor politice și candidaților independenți.

- Important să reții: Nu poți vota mai multe opțiuni pe un buletin și nu ai voie să fotografiezi sau să filmezi în cabina de vot.

- După votare, împăturești buletinele și le pui în urna corespunzătoare. Dacă greșești urna, votul nu se anulează.

- Votarea începe la ora 7 dimineața și se încheie la 10 seara, cu posibilitatea de prelungire cu două ore dacă sunt oameni la coadă.

- La alegerile locale poți vota doar în localitatea de domiciliu, dar la cele europarlamentare poți vota oriunde în țară sau în străinătate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI