UPDATE. Valuri de 50 cm, înregistrate după cutremurul din Japonia. Portul Miyazaki din sudul prefecturii Miyazaki a fost lovit de valuri de tsunami de 50 cm în urma cutremurului, potrivit agenției Xinhua.

Nu au fost descoperite anomalii în centralele nucleare din apropierea zonei afectate de cutremur, a raportat Kyodo News.

Serviciul de trenuri de mare viteză Kyushu Shinkansen a fost oprit după cutremur, se mai arată în raportul de presă.

Cutremur de 7,1 grade în Japonia

Știrea inițială. Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,1 grade a lovit joi sud-vestul Japoniei, declanșând avertismente de tsunami pentru o serie de insule din vestul țării asiatice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Cutremurul s-a produs în largul coastei Prefecturii Miyazaki la ora locală 16:42, la o adâncime de aproximativ 29 km, potrivit agenției meteorologice din Japonia.

Anterior, oficialii japonezi au spus că magnitudinea seismului a fost de 6,9 grade, dar a fost revizuită ulterior la 7,1.

Alertă de tsunami în Japonia

Oficialii au emis un aviz de tsunami, iar rezidenții din prefecturile de coastă Kochi și Miyazaki sunt rugați să-și evacueze casele ca măsură de precauție până la ridicarea avertismentului.

Avertismentul a precizat că valurile nu sunt de așteptat să depășească 1 m, fiind considerate relativ minore, dar prezintă totuși un risc.

În prefectura Miyazaki din Kyushu, au fost observate deja valuri cu o înălţime de 20 de centimetri, potrivit NHK. 

Șeful poliției locale a declarat că verifică dacă au existat daune structurale la clădiri, dar până acum nu au fost raportate pagube, potrivit Independent.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si