Cutremurul cu magnitudinea 6,2 s-a produs în provincia Gansu aproape de miezul nopţii (16:00 GMT).  Clădirile de aici și din provincia Qinghai, la sud, au fost puse la pământ.

Salvatorii lucrează în condiţii de îngheţ pentru a salva și ajuta oamenii din zonă. Un al doilea cutremur a avut loc marţi, câteva ore după, în regiunea din apropiere Xinjiang. Pagubele provocate de acest seism cu magnitudinea de 5,5 nu au fost încă stabilite.

Cutremurul de seara trecută a distrus prefectura autonomă Linxia Hui, regiune administrativă pentru poporul musulman Hui din China.

Cutremur puternic în China seara trecută

„Am fost în epicentrul cutremurului, iar eu și mama mea nu am putut fugi. Casa tremura atât de mult încât nici măcar nu puteam să mă ridic în picioare, iar lucrurile cădeau. Afară era foarte frig afară, la mai mult de zece grade sub zero. Nu m-am întors toată noaptea și au fost replici constante”, a declarat un locuitor din Gansu, potrivit  The Guardian.

O mare parte din China a intrat într-un val de frig de săptămâna trecută, iar în zonele de mare altitudine acolo unde a avut loc seismul au fost înregistrate temperaturi negative de până la -14 grade Celsius în dimineața zilei de marți.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Cutremurul a avut o intensitate prea mare. Mi s-au înmuiat picioarele, mai ales când am coborât pe scările căminului", a precizat  și Wang Xi, student de la Universitatea Lanzhou.

Autoritățile chineze au spus că ar fi vorba despre o magnitudine de 6,2 pe Richter. Institutul geologic american (USGS) a spus că ar fi vorba despre o magnitudine de 5,9 şi o adâncime de 10 km (şase mile).

Imaginile vorbesc de la sine: spitalele primeau pacienţi, iar echipajele de salvare căutau continuau să caute printre dărâmăturile clădirilor puse la pământ. 

Cutremurele sunt des întâlnite în această zonă a Chinei. Gansu este la granița estică a platoului Qinghai-Tibetan, zonă activă pe plan tectonic.

Cele mai multe victime au fost în 2008, când un cutremur cu magnitudinea de 8,0 grade a lovit Sichuan. Aproximativ 70.000 de persoane au murit la cutremurul de atunci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si