Administrația meteorologică centrală din Taiwan (CWA) a declarat că un cutremur cu magnitudinea 7,2 s-a produs miercuri dimineață în apropierea insulei.

Aceasta a precizat că seismul a avut loc la o adâncime de 15,5 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 25 de kilometri sud-est de Hualien, la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României). 

Cel puțin patru persoane au decedat în urma seismului

Directorul Centrului de Seismologie din Taipei, Wu Chien-fu, a declarat reporterilor că seismul a fost "cel mai puternic din ultimii 25 de ani".

"Cutremurul este aproape de uscat și este de mică adâncime. Este resimțit în tot Taiwanul și în insulele din largul coastelor... este cel mai puternic din ultimii 25 de ani, de la cutremurul din (1999)", a declarat Wu reporterilor, referindu-se la cutremurul din septembrie 1999, cu magnitudinea de 7,6 grade, care a provocat moartea a 2.400 de persoane.

Pagubele cutremurului din Taiwan

Pagubele cutremurului din Taiwan

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: S-a aflat ce a declanșat cutremurele din Gorj. Au fost 4.200 de seisme în zonă, iar explicația e incredibilă

Totodată, directorul a spus publicului că ar trebui să acorde atenție avertismentelor și mesajelor apărute și să fie pregătit pentru evacuarea în caz de cutremur.

Autoritățile au anunțat că în urma fenomenului mai mulți oameni au rămas prinși sub mormanele de moloz, iar unii chiar au încetat din viață. Cel puțin patru persoane au murit și alte peste 50 au fost rănite în urma cutremurului, potrivit departamentului de pompieri din Taiwan, informează DW.

De asemenea, departamentul de pompieri a fost citat în rapoartele potrivit cărora cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, mai mult de jumătate din acest număr fiind în comitatul estic Hualien.

Citește și: Cutremur puternic într-un paradis turistic vizitat de mii de turiști români. Seismul a avut o magnitudine de 5,9 grade

Pagubele cutremurului din Taiwan

Pagubele cutremurului din Taiwan

[Sursa foto: Profimedia]

Pericol de tsunami din cauza cutremurului

Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a decis să emită o alertă de tsunami pentru insulele din sudul Japoniei. Premierul japonez Fumio Kishida a declarat pe platforma de mesagerie X, fostul Twitter, că țara sa este pregătită să ofere Taiwanului orice asistență necesară. 

Filipine a emis, de asemenea, avertismente privind "valuri tsunami mari" și a făcut apel la evacuarea zonelor de coastă. Agenția de seismologie a țării a anulat ulterior avertismentul.

Taiwanul se confruntă cu o activitate seismică regulată, deoarece insula este situată în apropierea joncțiunii a două plăci tectonice, în timp ce Japonia, aflată în apropiere, se confruntă cu aproximativ 1.500 de zguduiri în fiecare an, mai menționează sursa citată mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si