„Dan Cruceru a dat startul vacanțelor de vis, împreună cu familia. Și-a luat soția și cei doi copii și împreună s-au bucurat de parcurile tematice din Abu Dhabi. Iar astăzi, dan a venit să ne povestească cum a fost”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Dan Cruceru, un tată de nota 10

Simona Pătruleasa: Bună ziua și bine ai venit la noi!

Dan Cruceru: Bine v-am regăsit!

Simona Pătruleasa: Așadar, o destinație fabuloasă de vacanță.

Dan Cruceru: Da. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai tari destinații pentru familii din lume. A fost prima dată când am mers în Abu Dhabi.

Simona Pătruleasa: Cine a ales destinația?

Dan Cruceru: Decidem împreună, ne-am dorit o vacanță cu copiii. Noi, în familie, avem tradiția de a face pe an una-două vacanțe cu cei mici și una-două vacanțe doar noi doi sau cu gașca de prieteni, dar fără copii. În vacanța asta ne-am dorit soare, a venit imediat după Anul Nou și unde puteai merge undeva relativ aproape? Nu e foarte mult, sunt cinci ore cu totul de zbor.

Simona Pătruleasa: Și ați vrut la căldură.

Citește și: Un actor celebru de la Hollywood, de nerecunoscut după ce și-a lăsat barbă și plete pentru un rol de cerșetor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dan Cruceru: Am vrut și distracție. Am rămas șocat de-a dreptul de câte locuri, câte parcuri de distracție există. Eu n-am văzut nicăieri. Pur și simplu în zona Yas Island, este o insulă construită cap-coadă în mijlocul deșertului, cu patru cinci parcuri de distracții absolut imense.

Simona Pătruleasa: Acolo apar lucruri peste noapte. Se construiește peste noapte.

Dan Cruceru: Exact, se construiește într-un ritm amețitor, dar se construiește cu cap, totul este foarte bine organizat. Infrastructura este fabuloasă, totul este bine schematizat, iar acolo sunt patru parcuri. Vorbim de unul cu tematică Warner Bros, unul cu tematică Ferrari.

Simona Pătruleasa: Deci acolo nu te plictisești.

Dan Cruceru: Nu ai cum. Din cele patru parcuri noi am mers în trei. În fiecare dintre ele am petrecut o zi și am mai fi putut sta cel puțin încă o zi.

Simona Pătruleasa: Spune-mi, te rog, dacă ai reușit să le faci copiilor față, pentru că de obicei ei vor să se dea în tot felul de lucruri, iar noi părinții suntem cam temători.
Dan Cruceru: Noi mai avem și probleme cu spatele, cu reumatismul, cu inima. Vreau să spun că Sofia, care are 12 ani, e înnebunită după montagne russe-uri și îmi este foarte greu să se țin pasul cu ea.

Eu i-aș spune nu, dar zice: „nu, trebuie să mergi cu mine” și atunci trebuie. Iar Dan Cristian, de 5 ani, îi calcă pe urme. Cu Sofia a fost nebunie. Adică ne-am dat pe cel mai rapid montagne russe din lume.

Simona Pătruleasa: Să înțeleg că vă plac vacanțele în care stați doar la plajă, la relaxare sau vă place să și vizitați, să vă distrați?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dan Cruceru: Depinde de moment. Când sunt extrem de obosit, când simt că vreau doar pauză, mă mulțumesc și cu câteva zile la mare, zăcând pe șezlong, dar, în general, căutăm să mergem în destinații în care avem ceva de făcut. Fie că vorbim de city break-uri și descoperim istorie, descoperim chestii culinare, fie în parcuri de distracție de genul ăsta.

Simona Pătruleasa: Ți se spune „tati cool”. Reușești să fii cool în relația cu cei doi copii în orice moment sau nu?

Dan Cruceru: Nu, nu reușesc să fiu cool cu ei în orice moment, dar sunt în orice moment un părinte căruia îi pasă de ei și care e preocupat de binele lor. A fi cool, din punctul meu de vedere, nu înseamnă a-i permite copilului orice, ci a avea grijă în permanență ca el să primească siguranță, afecțiune și confortul necesar pentru a-și trăi copilăria fericit.

Simona Pătruleasa: Care dintre voi e permisivul și care este cel care reușește, cumva, să le păstreze acel echilibru de care au ei nevoie?

Dan Cruceru: Sunt multe lucruri care se pot negocia dacă vrei, până la urmă. Zece minute în plus la televizor nu e o tragedie. Important este să nu se întâmple în fiecare zi excesul acesta. Noi comunicăm foarte mult. Tocmai cred că de asta și rezistăm împreună de 15 ani de căsnicie cu toți copiii pentru că suntem așa și mergem pe același drum, iar în privința creșterii copiilor, la fel. Hai să zicem că soția, mama lui Dan Cristian, are o slăbiciune pentru el că e băiețelul ei, sufletul ei. În același timp, când e important să se întâmple lucrurile așa cum vrem noi, se întâmplă. Fără violențe, fără bruscări, cu multă răbdare și multă delicatețe, dar se întâmplă. Adică, de exemplu, siguranța copiilor în mașină. La mine nu se discută, nu există loc de negociat dacă unul dintre copii stă în scaun sau nu. Stă în scaun punct. Așa trebuie. Ăsta este rolul meu ca părinte. Eu pot negocia multe lucruri până în momentul în care siguranța copilului meu ar fi pusă în pericol și atunci trebuie să rămână doar părinte, sub nicio formă prietenul lui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: