Țara Oașului răsună zilele acestea de muzică de petrecere. Tinerii maramureșeni s-au strâns acasă pentru a sărbători împreună tradiția Danțului la Ciupercă, așa cum se numește în Țara Oașului.

"Este veche, de sute de ani, ea a rămas intactă datorită tinerilor care au ținut să o ducă mai departe"

Daniel are 22 de ani, iar de doisprezece trăiește în Franța.

Citește și: Madonna, înapoi pe marile scene ale lumii! Artista se întoarce după o pauză din cauza problemelor de sănătate. Când va relua turneul european?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"E mare plăcere să ne regăsim, să mergem la chef, la nunți, la colindat. Ne place foarte mult. Trebuie să menținem tradiții de asta, că dacă nu ne ținem noi, nu le ține nimeni. Și cei care s-au născut în străinătate aleg să vină acasă să îmbrace straiele tradiționale"

"Când venim acasă, primul lucru un pahar de pălincă și la o ceteră, la un dans și dacă am crescut dincolo, educația tot asta am primit-o. Educație de Oaș și până la urmă ne menținem să n-o piardem"

"Aduce tradiția și rădăcinile că de aici sunt strămoșii mei, părinții. E o mândrie portul ăsta tradițional, știu că așa l-a purtat și bunicii și străbunicii și e ceva unic care îl vezi doar aici, în Țara Oașului"

Potrivit obiceiului, după ieșirea din post, tinerii se adună pentru a dansa și a sărbători împreună.

Sărbătoarea dansului din Țara Oașului are loc de mai multe ori pe an. în zilele importante de sărbătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si