Momente de sărbătoare, dar și de mare emoție s-au desfăsurat la revenirea lui David Popovici acasă. Marele nostru campion a purtat la gât cele două medalii câștigate la Paris și a fost primit ca un adevărat erou național. Din cauza aglomerației de pe aeroportul din Franța, cursa lui David a ajuns pe Otopeni cu o întârziere de peste o oră, a

transmis Cristian Sabbagh.

David Popovici, primit acasă ca un erou

Baiatul de aur al natatiei romanesti a fost primit ca un erou pe aeroportul din Otopeni. Cu aplauze, flori si multe emotii. Dupa victoriile care ne-au facut pe toti mandri ca suntem romani, nici un politician nu a venit sa-l intampine. La scara avionului, a fost in schimb Camelia Potec, presedintele Federatiei de Natatie.

Pe drumul dintre aeronava si salonul oficial, dincolo de ochii multimii, l-au salutat mama si iubita.

David Popovici a adus acasa cele doua medalii castigate la Jocurile Olimpice de la Paris, una de aur si una de bronz.

Astea sunt medaliile, pentru aceste doua bucati unii muncesc o viata. Unii reusesc dupa zeci de ani, altii poate niciodata, e important sa ii sustineti in continuare pe toti ai nostri, a

declarat David Popovici.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

As vrea sa nu mai asteptam 20 de ani ca sa ne bucuram impresuna, am un vis, ca in Romania, toti copii sa stie sa inoate si mi-as dori sa fie accesibil, daca vrem rezultate. În jurul lui David va trebui o echipa cu centre comparabile ca in vest, a declarat Adrian Răduleascu.

Performantele uluitoare au fost primite cu emotie de familie. Lacrimile au curs si in timpul competitie, dar si la reluare.

David nu i-a uitat nici de data aceasta pe cei in mana carora este soarta sportivilor.

Mesajul dur al lui David, despre cat de putin face Romania pentru sportul romanesc, a fost auzit de rectorul Universitatii din Bucuresti, unde este student campionul. Institutia are un proiect pentru constructia unui bazin de inot in Grozavesti pentru care nu s-a gasit finantare de la stat de 10 ani. Într-un mesaj pe facebook, rectorul promite ca va depune dosarul pentru finantare din nou. Iar daca nu va avea un raspuns- vor construi bazinul din fonduri proprii si sponsorizari.

Noi, la Universitatea din București, avem de peste 10 ani un proiect de constructie a unui bazin de înot în Grozăvești(...) rămas 10 ani pe lista de așteptare.(...) Vom construi acel bazin chiar dacă autoritățile publice vor rămâne indiferente la solicitările noastre.

Dacă instituțiile publice nu ne vor sprijini, ne vom asuma noi costurile construcției, a declarat Marian Preda, rector Universitatea din București.

Pentru performantele obtinute la Ompiada de la Paris, marele nostru campion va primi 200 de mii de euro din partea COSR.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si