Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luna trecută un set de măsuri care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie și gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie.

Care vor fi prețurile la energie și gaze

Astfel, pentru un consum de până la 100 de kilovați lună, consumatorii casnici plătesc 0,68 de lei/ pe kilovat. Pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kilovați, prețul este de 0,8 de lei pe kilovat.

La gaz, prețul practicat pentru gospodării este de 0,31 de lei pe kilovat.

Citeste si: Tot ce trebuie să ştii despre compensarea facturilor la electricitate

Tarifele rămân valabile un an

Guvernul a estimat că de aceste măsuri beneficiază între 3,5 milioane și 4,5 milioane de gospodării. Tarifele plafonate la energie și gaze rămân în vigoare timp de un an.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Termoenergetica oprește furnizarea căldurii pentru bucureșteni începând de astăzi

Și companiile au de astăzi pachete dedicate de ajutor de stat și beneficiaza de preț fix de un leu pe kilovat pentru energia electrica și de 0,37 de lei pe kilovat pentru gaze, cu tva inclus.

Citeste si: Zile cu dezlegare la peşte în Postul Paştelui 2022. Calendar ortodox complet

„Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus”, a spus premierul Nicolae Ciucă atunci când a fost adoptată ordonanța.

Citeste si: Horoscop 2 aprilie 2022. Schimbări majore în plan sentimental pentru trei nativi. Se reaprinde flacăra iubirii

O ordonanță similară adoptată în toamna anului trecut a introdus și un impozit de 80% pentru venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică din surse regenerabile. Prevederea a fost preluată în noua ordonanță și a fost extinsă atât ca perioadă, cu un an, cât și ca arie de aplicabilitate, pentru toți producătorii de energie electrică, indiferent de sursă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si