Reporter: Va simtiti batjocorit?

Vasile Raduca: Da. Ma simt batjocorit. Asta e. Am o vina ca am acceptat.... dupa o zi de efort si oboseala. Regret si e o lectie pe care trebuie sa o inveti si la batranete.

Sunt regretele tarzii ale prodecanului Facultatii de Teologie, aflat in mijlocul unui urias scandal, dupa ce a socat ascultatorii radioului Patriarhiei Romane cu mai multe afirmatii stupefiante.

Printre altele, parintele Vasile Raduca a spus ca daca femeia violata ramane gravida inseamna ca i-a placut.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ba mai mult, ca victima ar trebui sa evite o astfel de agresiune. In aceeasi interventie- preotul a insultat femeile musulmane, pe care le-a numit „lighioane care nu fac altceva decat placerea barbatului”.

Derapajele au fost sanctionate de Consiliul National al Audiovizualului iar Biserica Ortodoxa Romana a transmis ca se delimiteaza de spusele preotului. Acesta- insa- cu toate ca spune ca regreta, intareste explicatiile halucinante.

VASILE RADUCA, PREOT: Sunt foarte putine cazurile in care un viol se soldeaza cu graviditate. Nu sunt medic ginecolog sau obstretician. Daca se intampla ca violul sa fie soldat cu o stare de graviditate putem vorbi de un viol s-a consimtit. Puteti pune ghilimelele.

Rectorul Universitatii Bucuresti i-a cerut demisia din functia de prodecan al Facultatii de Teologie, iar el a renuntat astazi la functie.

In trecut- Vasile Raduca a fost si decan al Facultatii de Teologie. Este profesor universitar doctor- a fost decorat in nenumarate randuri de Patriarhul Daniel si le preda elevilor teologia morala.

VASILE RADUCA, PREOT: Nu au fost lucruri spuse la un curs intr-o prelegere universitara. Sunt opiniile unui om. Regret ca s-a ajuns aici. Zice omul un proverb. Omul prost si ceasul rau". 

In toamna- Vasile Raduca urma sa iasa la pensie. Parintele a mai avut declaratii bizare- unele chiar in ziarul Patriarhiei Romane- intr-un articol pledoarie pentru familia traditionala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si