„Astăzi este cea mai rece zi din această perioadă, cu valori care pornesc de la 3 grade în multe dintre zonele țării. Chiar și în Capitală termometrele vor arăta cu greu 6-7 grade. De ce este atât de frig la mijloc de martie, ne explică directorul executiv al ANM, doamna Florinela Georgescu”, a transmis Cristina Dorobanțu.

De ce este atât de frig?

„Vremea va fi astăzi simțitor mai rece decât ieri. Dacă ieri am ajuns la maxime în jurul a 17-18 grade, astăzi probabil temperaturi cu 5-6  grade mai coborâte în toate zonele țării. Nu vor fi mai mult de 10-12 grade pe partea de sud-vest, vest a teritoriului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în nordul Moldovei, doar două trei grade, în condițiile în care în această regiune așteptăm ca astăzi, dar și la noapte și mâine trecător să fie precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Astfel de precipitații mixte mai sunt de așteptat în următoarele două zile și în partea de est a Munteniei, în sudul Moldovei, în Dobrogea continentală. Vor fi însă manifestări ca de sfârșit de iarnă dar de scurtă durată. În timp ce la munte este de așteptat să ningă îndeosebi în Carpații Meridionali și Orientali și să se depună strat proaspăt de zăpadă. Și noaptea care urmează va fi una destul de rece cu temperaturi negative în majoritatea regiunilor, dar acest proces de răcire va înceta de mâine și mai ales de poimâine.

Vom resimți o creștere a valorilor de temperatură, astfel încât la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, duminică, mai ales, temperaturile vor deveni din nou mai ridicate decât normalul perioadei și este de așteptat ca pe partea de sud a teritoriului ziua de duminică să aducă temperaturi între 18-20 de grade”, a explicat Florinela Georgescu.

Citește și: VIDEO- Schimbări majore la Programul Rabla. Ce trebuie să știe cei care vor să-și dea mașinile uzate?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si