La fiecare 30 de minute, un roman sufera un infarct, iar medicii sunt tot mai ingrijorati de varsta tanara la care apare afectiunea. In sectia de terapie intensiva de la Spitalul Floreasca, de exemplu, au fost internati intr-o singura zi cinci pacienti, cu varste intre 41 si 57 de ani.

DR. GABRIEL TATU-CHITOIU, medic primar cardiolog: Toti fumatori si cu infarct miocardic, la varste realtiv tinere, cand ar trebui sa fie activ si sa sustina familia.

Pana la varsta de 60 de ani, prima cauza a infarctului miocard este fumatul. Dupa 60 de ani, curba pe care o avem arata ca numarul de fumatori scade, nu prin faptul ca se lasa de fumat, ci prin faptul ca dispar.

Unul din zece pacienti nu scapa cu viata, in urma unui infarct. Inamicul numarul unu este tutunul, iar romanii sunt mari consumatori, cu orice risc., spun medicii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Grav este ca romanii se lasa prada acestui viciu de la varste tot mai mici.

IOANA VLASCEANU, reporter Stirile Kanal D: Un studiu realizat recent arata ca 34% dintre copiii cu varste intre 13 si 15 ani, adica peste 220.000 de minori, afirma ca au fumat cel putin o data in viata. Iar la 15-16 ani deja peste jumatate (51,7%) incercasera un produs din tutun.

Specialistii atrag atentia ca nicotina duce la o serie de efecte periculoase asupra sanatatii inimii.

DR. GABRIEL TATU-CHITOIU medic primar cardiolog: Fumatorii sunt pe dinauntru mai batrani cu 10-15 ani decat varsta din cartea de identitate.

Aproape 60.000 de romani sunt spitalizati intr-un an, dupa ce au suferit un infarct miocardic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si