Trenul InterRegio Timisoara-Mangalia a plecat din vestul tarii duminica, la ora 19,30. In judetul Mehedinti, insa, garnitura a oprit din cauza unei furtuni puternice, care a distrus o bucata de linie ferata.

In acelasi loc a fost oprit si un tren care plecase, tot duminica seara, din Arad catre Bucuresti.

La decizia mai marilor din CFR, cele doua trenuri au fost lipite intr-unul singur care a fost trimis- nu catre capitala tarii- asa cum era normal, ci inapoi spre judetul Timis.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dupa ore in sir de asteptare SI IN Gara din Lugoj, trenul plin ochi a pornit spre Bucuresti pe o ruta ocolitoare: Simeria, Valea jiului, Filiasi, Craiova si, in final, gara din capitala.
In tot acest timp, copiii ce trebuiau sa ajunga la mare, in tabara, au comandat pizza in marile orase, si au cerut livrare pe peroane.

Abia aseara, la ora 10 fara un sfert, trenul a ajuns in gara de nord din Capitala. De acolo, turistii ce aveau drum catre litoral au fost nevoiti sa se mute in alta garnitura ce-i ducea spre Mangalia.
Sleiti de puteri, oamenii au izbucnit.

Trenul a ajuns la Constanta in miez de noapte. Comedia neagra regizata de CFR a culminat cu faptul ca, pe o eleva din Timisoara, a prins-o ziua de nastere in trenul catre mare. Asadar, a sarbatorit cu apa si cornuri.

Dornici sa aflam explicatii, i-am cautat o zi intreaga pe reprezentantii CFR. Dupa ce ne-au refuzat un punct de vedere, l-am intalnit, intamplator, pe directorul adjunct, la Ministerul Transporturilor.

In urma unor indelungi insistente, ne-a spus, senin, in fata camerei,
ca oamenii nu-si vor primi banii pe bilete inapoi, si nici despagubiri.

ADRIAN VLAICU, DIRECTOR ADJUNCT CFR CALATORI: Au posibilitatea, daca renunta la calatorie, sa isi primeasca banii inapoi. Calatoria a fost efectuata si in conformitate cu legislatia in vigoare in acest moment, nu se fac returnari.

Trist este ca infrastructura feroviara din Romania nu face cinste unei tari aflate in Uniunea Europeana. La straini, trenul rapid din Madrid si pana in Berlin face doar 21 de ore, chiar daca strabate peste 2000 de kilometri din trei tari.
Noua, in schimb, ne trebuie doua zile ca sa parcurgem 800 de kilometri. Ultimul studiu al Ministerului Transporturilor arata ca, anul trecut, intarzierile trenurilor noastre au cumulat peste trei milioane de minute, adica echivalentul a 6 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si